ukenru
na-donechchini-budinki-mirnikh-zhiteliv-potrapili-pid-obstrili-obsye

На Донеччині будинки мирних жителів потрапили під обстріли – ОБСЄ

 • 8346 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. На південно-східній околиці Чермалика Донецької області спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні зафіксували пошкодження будинків мирних жителів в наслідок обстрілів. Про це йдеться в оперативному звіті СММ ОБСЄ, передає УНН.

"На південно-східній околиці Чермалика спостерігачі бачили 2 отвори в одноповерховому будинку на вул Набережній, 62: у північній зовнішній стіні та в зовнішній віконній рамі на тій же стороні будівлі. Вони також помітили, що куля зачепила по дотичній купу цегли, складену перед згаданим вікном. За їхньою оцінкою, усі пошкодження виникли нещодавно в результаті вогню зі стрілецької зброї", - йдеться у звіті.

Також, жінка, яка представилась власницею цього будинку, повідомила членам патруля Місії про те, що почула вогонь зі стрілецької зброї, коли ввечері 4 червня була вдома разом із чоловіком.

Окрім того, приблизно за 10 м на південь від одноповерхового будинку на вул Набережній, 60, розташованого на відстані близько 60 м на південь від згаданого вище будинку, команда СММ бачила отвір у південній зовнішній стіні сараю.

"За оцінкою спостерігачів, пошкодження утворилось недавно в результаті вогню зі стрілецької зброї. Чоловік (60–70 років), який представився власником цього будинку, повідомив про те, що чув вогонь зі стрілецької зброї вночі 8 червня, коли був удома", -йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, безпілотник СММ ОБСЄ виявив сучасний російський комплекс радіоелектронної боротьби “Торн” біля житлового будинку в окупованій Новогригорівці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП