ukenru
na-chernigivschini-deputat-rayradi-namagavsya-prodati-falshivu-valyutu

На Чернігівщині депутат райради намагався продати фальшиву валюту

 • 16486 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. Співробітники СБУ спільно з поліцією припинили збут фальшивої валюти, до організації якої, як підозрюється, причетний депутат Прилуцької районної ради Чернігівської області. За попередньою інформацією, фальшиві банкноти контрабандно переправлялися в Україну через країну-агресора. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає УНН.

"Під час спецоперації оперативники СБУ затримали депутата при реалізації фальшивих двохсот доларів США та п’ятисот євро за половину їхньої вартості", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час обшуку автомобіля зловмисника правоохоронці вилучили ще 6,7 тисячі американських доларів з ознаками фіктивності. Підробки виготовлені надзвичайно якісно і мають всі ознаки справжніх банкнот, включаючи відповідні ступені захисту.

За попередньою інформацією, фальшиві банкноти контрабандно переправлялися в Україну через країну-агресора. Купюри відправлені на експертизу.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання з метою збуту підробних грошей або цінних паперів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.

Нагадаємо, зловмисники в Києві викрали з банківських скриньок близько 350 тис. доларів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП