mzs-zaprovadzheye-titul-pochesnogo-ambassadora-ukrayini-khto-mozhe-otrimati

МЗС запроваджує титул “почесного амбассадора України”: хто може отримати

 • 13258 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. Колегія Міністерства закордонних справ цього тижня ухвалила рішення запровадити титул почесного амбассадора України. Таким чином відомство відзначатиме людей, які найбільш активним чином просувають і захищають інтереси України у світі, не належачи при цьому до системи державних органів України або інших країн. Про це на брифінгу у п’ятницю сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає кореспондент УНН.

Цитата: 

“Ще одне рішення, ухвалене на засіданні Колегії – вперше з моменту здобуття Незалежності України і створення дипломатії сучасної незалежної держави, МЗС запроваджує титул почесного амбассадора України. Цей титул надаватиметься адвокатам та промоутерам України у світі”, - сказав Кулеба.

Деталі

За його словами, дипвідомство нагороджуватиме, і цим відзначатиме та мотивуватиме людей, які найбільш активним чином просувають і захищають інтереси України у світі, не належачи при цьому до системи державних органів України або інших країн.

“Ми будемо відзначати дійсно особливих людей – тих, чиє гаряче серце і наполегливі зусилля допомагають популяризувати Україну і все українське. По-суті, почесний амбассадор України – це буде найвища відзнака у сфері публічної дипломатії України. Я переконаний, кожен, хто її отримає, буде пишатись, що він чи вона має таку відзнаку від України”, - зазначив міністр.

Відзнака, з його слів, надаватиметься фізичним та юридичним особам, українським та іноземним громадянам, які сприяють просуванню України у світі та зміцненню її позитивного іміджу.

Окрім МЗС і посольств та консульств за кордоном, номінувати кандидатів на отримання цього титулу зможуть також організації закордонних українців, а також будь-яка неурядова громадська організація, яка має експертизу у сфері міжнародних відносин.

Доповнення

Раніше сьогодні міністр повідомив, що Колегія Міністерства закордонних справ цього тижня ухвалила Стратегію публічної дипломатії МЗС та комунікаційну стратегію відомства.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У МЗС з'явилась Комунікаційна стратегія

     • 23422 переглядiв