ukenru
mzs-ukrayini-vchergove-zaklikalo-rosiyu-pripiniti-peresliduvannya-zhurnalistiv-u-krimu

МЗС України вчергове закликало Росію припинити переслідування журналістів у Криму

 • 11392 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Міністерство закордонних справ України у Всесвітній день свободи преси закликало російську владу припинити переслідування українських журналістів в анексованому Криму, зокрема Миколи Семени, якого обвинувачують у закликах до сепаратизму. Про це написала речниця МЗС Мар’яна Беца у Twitter, передає УНН.

“Судилище у справі журналіста М.Семени продовжується у День свободи преси! Вимагаємо припинити переслідування журналістів в окупованому Криму”, — написала М.Беца.

Як повідомляв УНН, 3 травня суд у кримінальній справі щодо кримського журналіста Миколи Семени перенесли через неявку свідків звинувачення.

Нагадаємо, справа стосовно М.Семени була порушена навесні минулого року. За версією обвинувачення, журналіст порушив російське законодавство в статті про блокаду Криму з української сторони. Сам М.Семена наполягає, що реалізовував своє право на "свободу вираження поглядів".

Судилище у справі журналіста Семени продовжується у День свободи преси! Вимагаємо припинити переслідування журналістів в окупованому Криму

— Mariana Betsa (@Mariana_Betsa) 3 мая 2017 г.

Українські Національні Новини

Політика