mzs-sprava-na-vyatrovicha-u-rf-sche-odna-nevdala-sproba-perepisati-istoriyu

МЗС: справа на В'ятровича у РФ ще одна невдала спроба переписати історію

 • 6162 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Відкрита у Росії кримінальна справа проти голови Українського інституту національної пам’яті Володимира В'ятровича є ще однією спробою Кремля нав’язати свою точку зору щодо історичних подій, і СК РФ варто було б зосередитися на власних злочинах, які так легко побачити, просто подивившись у дзеркало - у відображенні можна побачити прославляння злочинів сталінізму. Про це йдеться у поширеному в понеділок коментарі речниці МЗС України Катерини Зеленко щодо порушення справи у РФ щодо В'ятровича, передає УНН.

"Порушення СК РФ справи проти голови УІНП Володимира В’ятровича є ще однією невдалою спробою кремлівського режиму переписати на свій лад українську історію та нав’язати свою точку зору щодо історичних подій як єдину істинну", - йдеться у коментарі речниці МЗС України.

Як вказано у заяві, "намагаючись спотворити історію, РФ вдається до кримінального переслідування експертів та науковців, які проводять дослідження, що не вкладаються в російсько-імперську історичну доктрину".

"Вибіркове "правосуддя" РФ ще раз засвідчує як неспроможність поважати міжнародне право, так й ігнорування фактів історії українського визвольного руху, який зазнав нацистських переслідувань, та ціна якого – закатовані українські патріоти в Бабиному Яру. У цьому зв’язку звертаємо увагу, що у матеріалах Нюрнберзького процесу якраз містяться докази боротьби ОУН проти нацистів", - сказано у коментарі.

У заяві Зеленко зазначається, що "тим росіянам, хто так завзято просуває тезу про "фашистську владу у Києві" хочеться нагадати, що в Україні діє закон про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів, який передбачає кримінальну відповідальність за заперечення злочинного характеру цих режимів".

"Російській стороні та, зокрема, Слідкому РФ варто було б зосередити свою увагу на своїх власних злочинах, які так легко побачити, просто подивившись у дзеркало. У відображенні можна побачити прославляння злочинів сталінізму, а також властиві сталінському і нацистському режимам переслідування за національною ознакою, віросповіданням та сексуальною орієнтацію. Сьогоднішнє кремлівське керівництво успадкувала найгірше від тоталітарних режимів 20-го сторіччя, перетворивши Росію на державу-парію, агресора, окупанта", - зазначила речниця МЗС України.

Нагадаємо, слідчий комітет РФ 14 березня повідомив, що порушив кримінальну справу про "реабілітацію нацизму" стосовно голови УІНП Володимира В'ятровича.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У столиці прокурор відбила напад грабіжника

     • 20687 переглядiв

    В Україні ввели в обіг монети з Томосом

     • 32596 переглядiв

    На Кіровоградщині зафіксували ще одну смерть від грипу

     • 11849 переглядiв

    Сьогодні Кабінет виборця не працює з технічних причин

     • 15643 переглядiв