mzs-pro-ataku-na-izrail-dii-iranu-ye-absoliutno-nepryiniatnymy-ta-bezvidpovidalnymy

МЗС про атаку на Ізраїль: дії Ірану є абсолютно неприйнятними та безвідповідальними

 • 27802 переглядiв

Іран здійснив масовані атаки з використанням близько 300 безпілотників і ракет проти Ізраїлю, які Україна рішуче засудила як абсолютно неприйнятні, безвідповідальні дії, що несуть ризик подальшої ескалації на Близькому Сході.

Міністерство закордонних справ України засудило іранські масовані атаки проти Ізраїлю. Про це УНН повідомляє із посиланням на заяву пресслужби МЗС, оприлюднену 14 квітня.

"Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує іранські масовані  атаки проти Держави Ізраїль. Подібні дії є абсолютно неприйнятними, безвідповідальними та несуть ризик безпрецедентної подальшої ескалації ситуації на Близькому Сході. Необхідно докласти всіх зусиль, аби не допустити переростання протистояння у масштабніший регіональний конфлікт. Ця атака вчергове демонструє важливість мобілізації всіх сил вільного світу на захист глобальних кордонів демократії", - йдеться у повідомленні міністерства закордонних справ України.

Нагадаємо

Іран запустив близько 300 безпілотників і ракет по Ізраїлю вночі, але ЦАХАЛ стверджує, що збив 99% цілей.

Іран попередив, що його відповідь буде "сильнішою і рішучішою", якщо Ізраїль вживе заходів у відповідь на останні удари іранської армії. 

Сьогодні, 14 квітня, Рада Безпеки ООН збереться на засідання, ініційоване Ізраїлем. Єрусалим буде закликати Радбез ООН засудити напад Ірану на Ізраїль та оголосити Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) терористичною організацією. 

Популярні

Новини по темі

У Львові в закладі харчування сталася пожежа: що відомо

 • 23370 переглядiв