mvs-planuie-vidkryty-tsentr-mentalnoho-zdorovia-ta-protezuvannia-klymenko

МВС планує відкрити центр ментального здоров'я та протезування - Клименко 

 • 17846 переглядiв

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко анонсував створення центру для допомоги ветеранам з фронту та силових структур. Планується надавати довічний супровід, включаючи консультації та технічну підтримку через електронний кабінет.

МВС планує відкрити центр ментального здоров'я та протезування для ветеранів, які повернулися з фронту, а також для тих, хто служив у Національній гвардії, Держприкордонслужбі, поліції або ДСНС. Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко на VII Щорічному міжнародному ветеранському форумі, передає кореспондент УНН.

Ми маємо амбітну мету відкрити центр ментального здоров'я та протезування. Ми знаємо, що вже є проблеми з ПТСР і ми вже готуємо наших фахівців та бази, щоб на етапі відпусток та лікувань ми могли приходити на допомогу нашим ветеранам

 - каже Клименко.

Він наголосив, що на сайті МВС є електронний кабінет постраждалого, аби залишити там свою заявку, щоб допомогти.

Клименко підкреслив, що допомога надається не лише ветеранам, які повернулися з фронту, але й тим, хто служив у Національній гвардії, Державній прикордонній службі, поліції або ДСНС.

Ми хочемо довічний супровід цих людей, для того, щоб у найвіддаленішому кінці нашої держави кожен міг зайти до свого кабінету і зробити запит на документ, на консультацію, записатися на технічний регламент, якщо це необхідно, якщо людина отримала свого часу протезування тощо. Тобто має бути ця система, яка постійно підтягуватиме, кожен може в цій системі авторизуватися, поставити галочку і повністю вся інформація, де отримав поранення, де проходив лікування, протезування, яку допомогу, це все підтягуватиметься

- сказав Клименко.

Нагадаємо 

Член комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Сергій Гривко пояснив учасникам бойових дій для того, щоб вирішити проблеми, з якими вони стикаються у цивільному житті, доводиться звертатися до різноманітних інстанцій. За його словами, цю систему треба спростити і зробити більш ефективною.

Ірина Колеснік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні завтра світло вимикати не планують

     • 14729 переглядiв