ukenru
mvf-nardepi-mayut-pershochergovo-ukhvaliti-zakonoproekt-pro-antikoruptsiyniy-sud

МВФ: нардепи мають першочергово ухвалити законопроект про антикорупційний суд

 • 12172 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. У Міжнародному валютному фонді вважають, що народні депутати мають ухвалити як першочерговий законопроект про антикорупційний суд, який Президент Петро Порошенко подасть до парламенту найближчим часом. Про це йдеться у заяві голови МВФ Крістін Лагард після розмови з українським Президентом, передає УНН.

За словами К.Лагард, під час розмови з П.Порошенком вона наголосила, що розслідування та доведення вини у корупційних справах є надзвичайно важливим для боротьби з корупцією і збереження довіри суспільства. Таким чином, сторони досягли спільної позиції щодо необхідності зберегти та посилити незалежність та операційний потенціал НАБУ і САП.

Також було наголошено на необхідності створення антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко пообіцяв за тиждень внести свій законопроект про антикорупційний суд

"Ми також погодилися, що невідкладне створення антикорупційного суду є ключовим додатковим фактором у цих зусиллях. Саме тому я підтримала плани Президента подати до парламенту найближчими днями законопроект, який відповідатиме рекомендаціям Венеціанської комісії та домовленостям,  що були раніше досягнуті у програмі, що підтримується МВФ", - наголосила К.Лагард.

Голова МВФ відзначила, що нардепи мають згуртувалися навколо цього законопроекту та ухвалили його як першочерговий.

“Я запевнила Президента, що МВФ, пліч-о-пліч з іншими міжнародними партнерами, готовий і надалі підтримувати Україну у її боротьбі з корупцією, та закликала владу пришвидшити запровадження реформ з метою подальшого поліпшення перспектив економіки України та її народу”, - заявила К.Лагард.

Як повідомляв УНН, Президент провів телефонну розмову з директором-розпорядником МВФ.

Українські Національні Новини

Політика