ukenru
moz-vidstoronennya-amosovoyi-ne-povyazane-z-samogubstvom-studentki-z-turkmenistanu

МОЗ: відсторонення Амосової не пов'язане з самогубством студентки з Туркменістану

 • 10064 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Відсторонення ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Катерини Амосової сталося виключно через те, що студенти не змогли скласти ліцензійний інтегрований іспит "Крок", із самогубством студентки з Туркменістану це не пов'язано. Про це на брифінгу повідомив заступник міністр охорони здоров'я Олександр Лінчевський, передає УНН.

"Я наголошую: Катерину Амосову відсторонили виключно через те, що вчасно не був замовлений ліцензійний інтегрований іспит "Крок" і студенти університету єдині з усіх вишів не змогли вчасно скласти іспит. Із самогубством студентки це не пов'язано", - повідомив Лінчевський.

Лінчевський зазначив, що в університеті буде проведена перевірка, в рамках якої також в буде перевірена підозра в корупції у відділені по роботі з іноземними студентами. Окремо перевірка корупції не є завданням комісії.

Раніше, Міністерство охорони здоров'я відсторонило від виконання обов'язків ректора Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця Амосову Катерину Миколаївну.

Сама Амосова назвала своє відсторонення "спробою розправи з нею" з боку Міністерства охорони здоров'я.

Нагадаємо, вчора Національний медичний університет імені О.Богомольця відсторонив від посади заступницю декана по роботі з іноземними студентами Тетяну Тімохіну на час розслідування самогубства студентки з Туркменістану Мукаддас Насирлаєвої.

Так, 19-річна студентка стрибнула з мосту Патона у Києві. Рятувальники досі проводять пошукові роботи тіла дівчини.

Пізніше столична прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом доведення до самогубства студентки з Туркменістану.

Українські Національні Новини

Суспільство