moldova-vvela-rezhym-tryvohy-v-hazovomu-sektori-cherez-sytuatsiiu-v-kursku

Молдова ввела режим тривоги в газовому секторі через ситуацію в курську

 • 26529 переглядiв

Комісія з НС Молдови ввела режим тривоги в газовому секторі через ризик перебоїв постачання газу. Причиною стали військові дії в районі курська, де розташована газовимірювальна станція Суджа.

Комісія з надзвичайних ситуацій ввела в Молдові режим тривоги в газовому секторі у зв'язку з ризиком перебоїв поставок газу через військові дії в районі курська в рф. Таке рішення комісія ухвалила 8 серпня після звернення міністерства енергетики.  Про це УНН повідомляє з посиланням на NewsMaker.

Повідомляється, що комісія з НС ознайомилася з представленою міністерством енергетики інформацією щодо потенційного ризику перебоїв у постачанні газу внаслідок військових дій у районі газовимірювальної станція Суджа, через яку газ надходить і в Молдову. І вирішила вжити превентивних заходів забезпечення енергетичної безпеки країни.

"Члени комісії констатували, що наразі немає жодних збоїв або серйозних ризиків збоїв. Введення режиму тривоги дасть відповідальним установам необхідні важелі для ретельного моніторингу та оперативного втручання, якщо виникне така потреба", - йдеться в рішенні комісії.

8 серпня Міністерство енергетики висунуло вимогу запровадити режим тривожної ситуації в газовому секторі з огляду на військові дії на території росії в районі курська. Як зазначив міністр енергетики Віктор Парліков, зараз немає жодних перебоїв із постачанням газу або серйозної загрози збою системи. Але, за словами Парлікова, український оператор транспортування газу повідомив Vestmoldtransgaz про те, що існує можливий ризик того, що можуть виникнути певні обмеження з огляду на військові дії на території.

Контекст

росія оголосила надзвичайний стан у курській області, оскільки вона бореться третій день, щоб відбити вторгнення, яке, за словами Герасимова, становило нібито  близько 1000 українських солдатів за підтримки танків і бронетехніки.

Він повідомив путіну на телевізійній зустрічі в середу, що росія розгорнула війська, авіаудари й артилерію, щоб спробувати зупинити наступ.

Російський диктатор путін за добу відреагував на події в курській області і  звинуватив Україну в масштабній провокації.

Прес-секретар Білого дому Карін Жан П'єр підтвердила, що США не були попереджені про операцію в курській області перед її проведенням. Однак адміністрація США планує звернутися до України для отримання детальної інформації про мету та характер прориву.

Украинская армия умеет удивлять и достигать результатов - Зеленский08.08.2024, 17:49

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх 7 серпня повідомляв, що відбулося засідання ради оборони по Сумській області. Обстановка під контролем Збройних сил України, вони всім забезпечені для здійснення відповідних завдань поставлених Верховним Головнокомандувачем та командувачем ЗСУ, завдання виконуються.

Популярні

Новини по темі