minosvity-143-vyshi-vzhe-pidtverdyly-uchast-u-pilotnomu-proiekti-derzhavnykh-hrantiv

Міносвіти: 143 виші вже підтвердили участь у пілотному проєкті державних грантів

 • 9472 переглядiв

Міносвіти повідомляє про участь 143 закладів вищої освіти у пілотному проєкті державних грантів. Вступники на контракт зможуть отримати від 15 тис. грн на рік для часткового покриття вартості навчання.

До пілотного проєкту з упровадження державних грантів долучилося 143 заклади вищої освіти як державної, так і приватної форми власності. Про це повідомляє Міністерство освіти та науки України, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що станом на 15 серпня 2024 року 143 державні та приватні заклади з різних регіонів України долучилися до пілотного проєкту з упровадження державних грантів, але перелік університетів постійно оновлюється і поступово збільшуватиметься.

У відомстві нагадали, що цього року вступники на контракт зможуть отримати державний грант. Державний грант - це можливість для вступників, які здобуватимуть першу вищу освіту за кошти фізичних або юридичних осіб, отримати від 15 тисяч грн і більше на рік для покриття частини вартості навчання. Отримати заяву на грант можна одразу після успішного зарахування через е-кабінет вступника з 5 вересня до 31 жовтня 2024 року.

Детальніше про особливості отримання державних грантів за покликанням.

Нагадаємо

У квітні Верховна Рада ухвалила законопроект, який запроваджує систему грантів на здобуття вищої освіти, що дозволяє студентам отримувати державне фінансування на навчання та вільно обирати університети, що має на меті підвищити якість освіти через конкуренцію між університетами за абітурієнтів.

Популярні

Новини по темі

Війська рф 48 разів обстріляли Сумщину, зафіксовано 161 вибух

 • 29347 переглядiв

Серія вибухів пролунала в окупованій Керчі

 • 34609 переглядiв