minoborony-utochnylo-protseduru-vypysuvannia-shtrafiv-za-neonovleni-dani

У Генштабі уточнили процедуру виписування штрафів за неоновлені дані

 • 17393 переглядiв

Тим, хто не актуалізує вчасно військово-облікові документи, загрожує адміністративний штраф. А втім, всі, хто не згоден з накладеним стягненням, мають право звернутися до суду для оскарження постанови.

У Генеральному штабі пояснили, як будуть виписувати штрафи за несвоєчасне оновлення даних та про процедуру їх оскарження. Про це розповіла підполковник юстиції, представник Центрального юридичного управління Генерального штабу Збройних Сил України Ірина Гарбуз, пише УНН.

Ті громадяни, які не встигли оновити свої військово-облікові дані можуть бути притягнені до адміністративної відповідальності. Автоматично штрафи виписуватися не будуть, тому що відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення накладення штрафу передбачається протягом трьох місяців з дати виявлення правопорушення, але не більше року з дати вчинення такого правопорушення

- каже Гарбуз.

За її словами, за кожне порушення передбачено один штраф. Повноваження на притягнення до адміністративної відповідальності за не оновлення даних військового обліку делеговано ТЦК та СП. Уповноважені посадові особи цих органів відповідають за складання адміністративних протоколів, збір матеріалів справи та їх подання на розгляд керівнику, який розв'язує питання про притягнення осіб до відповідальності.

Всі громадяни, хто не згоден з накладеним стягненням, мають право звернутися до суду для оскарження постанови про притягнення до адміністративної відповідальності. Зробити це необхідно протягом 10 днів з дня винесення постанови. Під час розгляду справи в суді за не оновлення військово-облікових даних людина не може бути притягнена до відповідальності повторно

- каже вона.

Нагадаємо

Послугами мобільного додатка "Резерв+", територіальних центрів комплектації та центрів надання адміністративних послуг для оновлення персональних даних та оформлення військово-облікових документів скористалися вже понад чотири мільйони українців.

Популярні

Новини по темі