minoborony-dopustylo-novu-mobilnu-avtomaisterniu-ukrainskoho-vyrobnytstva

Міноборони допустило до експлуатації нову мобільну автомайстерню українського виробництва

 • 33347 переглядiв

Міноборони України дозволило експлуатацію нової мобільної авторемонтної майстерні українського виробництва. Вона компактніша за радянські аналоги, встановлюється на пікапи та обладнана для різних ремонтних робіт.

Міністерство оборони допустило мобільну автомайстерню українського виробництва. Про це повідомила пресслужба Міноборони, передає УНН.

Деталі

"Міністерство оборони України офіційно дозволило експлуатацію нової мобільної авторемонтної майстерні, розробленої фахівцями одного з підприємств українського оборонно-промислового комплексу. Ця майстерня створена для забезпечення потреб підрозділів Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, новий зразок мобільної автомайстерні відзначається компактністю та значно кращою маневреністю, порівняно з існуючими пересувними майстернями на шасі застарілих радянських вантажівок ЗІЛ-131. Також нова ремонтна майстерня може бути встановлена на шасі різних моделей пікапів-позашляховиків від світових виробників.

"Майстерня укомплектована інструментами та обладнанням для виконання шиномонтажних, зварювальних, автослюсарних робіт. Вона здатна заряджати автомобільні акумулятори завдяки спеціальному пристрою, а також виконувати діагностичні роботи з використанням спеціалізованого комп’ютерного обладнання. Крім того, мобільна автомайстерня обладнана краном-стрілою з вантажопідйомністю 500 кілограмів і лебідкою з тягловим зусиллям у 5 тонн", - наголосили в пресслужбі.

Як зазначається, вже певна кількість таких мобільних майстерень на шасі пікапів була передана бойовим підрозділам. Також ремонтна майстерня здатна вирішувати питання поточного ремонту та обслуговування автомобільної та бойової техніки підрозділів рівня рота-батальйон.

У Міноборони розповіли коли повістки перестануть видавати на вулицях26.07.24, 11:43

Популярні

Новини по темі

SpaceX і NASA планують запуск місії Crew-9 на МКС 18 серпня

 • 25934 переглядiв

Інфляція в Росії досягла 9% на тлі війни в Україні

 • 104468 переглядiв