ukenru
ministri-zakordonnikh-sprav-g7-provedut-peregovori-schodo-ukrayini-u-subotu

Міністри закордонних справ G7 проведуть переговори щодо України у суботу

 • 13549 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Міністри закордонних справ "Групи семи" проведуть переговори щодо ситуації навколо України в суботу в Мюнхені. Про це повідомив у середу представник МЗС Німеччини, пише УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Так, повідомляється що міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок проведе переговори в кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки, які будуть "зосереджені на кризі, що виникла через розміщення російських військ поблизу України".

Крім того, зустрічі з цього питання очікуються також між Францією, Німеччиною та Україною, а також Францією, Німеччиною, Великою Британією та США.

Такі переговори, в тому числі візити канцлера Олафа Шольца до Києва і Москви на цьому тижні "тісно скоординовані і є частиною цілого діалогу, який західні союзники проводили в останні тижні", щоб розрядити напруженість у зв'язку з нарощуванням російських військ, повідомили в МЗС Німеччини.

Очікується, що і Шольц, і Бербок виступлять на Мюнхенській конференції з безпеки, на якій також повинні бути присутні віце-президент США Камала Харріс і держсекретар Ентоні Блінкен.

Раніше також стало відомо, що конференцію відвідає Президент України Володимир Зеленський.

Конференція збирає світову еліту зі сфер оборони і безпеки в Німеччині. Вона повинна початися 18 лютого.

Українські Національні Новини

Політика