ministr-energetiki-ukrayini-na-zustrichi-z-kerivnikom-magate-sogodni-ye-lishe-dvi-pozitsiyi

Міністр енергетики України на зустрічі з керівником МАГАТЕ: сьогодні є лише дві позиції

 • 99254 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Міністр енергетики України Германа Галущенко під час зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі підкреслив неохідність правильної позиції – дотримання ключових принципів ядерної безпеки, пише УНН з посиланням на Міненерго.

Цитата

"Після 24 лютого є лише дві позиції: одна правильна, інша — викривлена. Третього не дано. Особливо це стосується ядерної безпеки. Правильна позиція — це гарантії, безпека і охорона. Це те, за що відповідає Україна. І інша позиція, викривлена позиція, — це обстріл ядерних об’єктів, це захоплення Чорнобильської та Запорізької АЕС", — сказав міністр, якого цитує пресслужба Міненерго.

Деталі

Як зазначається, Галущенко заявив, що найпершою і необхідною умовою для забезпечення ядерної безпеки є повне виведення російських військ із захоплених об’єктів атомної енергетики.

Позиція Міненерго щодо забезпечення безпеки українських атомних об’єктів залишається незмінною. Вона полягає також у обмеженні доступу російських співробітників до файлів України, а також щодо блокування участі представників російської федерації в інспекційній діяльності МАГАТЕ, місіях і службах МАГАТЕ, зазначили у відомстві.

Водночас міністерство розраховує на підтримку МАГАТЕ у якомога ширшому висвітленні потенційної небезпеки, на яку росія наражає весь світ, захоплюючи та обстрілюючи ядерні об‘єкти в Україні.

У Міненерго наголосили, що своїми діями щодо атомних об’єктів в Україні росія продемонструвала повне ігнорування ключових принципів, які забезпечують розвиток ядерної енергетики, а саме: безпеки, охорони та гарантій.

Раніше

Очільник Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі прибув до України, щоб розпочати надання термінової технічної допомоги для забезпечення безпеки ядерних об'єктів країни.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    На Чернігівщині ЗСУ розбили підрозділ логістики окупантів

     • 84010 переглядiв