ukenru
minfin-uriad-skorotyt-maizhe-20-tysiach-vakantnykh-posad-u-derzhorhanakh

Мінфін: уряд скоротить майже 20 тисяч вакантних посад у держорганах

 • 25437 переглядiв

Уряд планує скоротити кількість вакантних посад у державних органах майже на 19,3 тисячі, щоб зменшити витрати та запобігти завищенню зарплат через надлишок вакантних посад.

Уряд планує зменшити кількість вільних посад у державних органах майже на 19,3 тисячі, про це сказав Роман Єрмоличев на зустрічі із Посольством США, пише УНН із посиланням на Міністерство фінансів України.

Деталі

15 березня відбулась зустріч, на якій Роман Єрмоличев і Світлана Воробей зустрілися з дипломаткою з економічних питань Посольства США, Сарою Лонгбрейк, для обговорення нових умов оплати праці на державній службі, фінансування пенсій та соціальних виплат, а також реалізації Національної стратегії доходів.

Проаналізувавши стан оплати праці в державних органах, ми побачили, що у деяких органів стимулюючі надбавки були необмежених розмірів або окремим працівникам необґрунтовано встановлено занадто великі надбавки. Наприклад, в одному із структурних підрозділів ОДА у працівника відділу бухгалтерського обліку оклад становив 11 тисяч гривень, а надбавка ‒ 620 %, заробітна плата цього працівника зростала автоматично у 6 разів. Тому Уряд у 2024 році реалізував реформу оплати праці, запровадивши нову грейдову систему посадових окладів в органах державної влади

‒ прокоментував заступник міністра фінансів.

Єрмоличев додав, що уряд прийняв рішення з 1 квітня скоротити вакантні штатні посади в системі державних органів на 19,3 тис. посад:

"Вакантні посади за системою оплати праці, що діяла в 2023 році і раніше, мали важливу роль для міністерств. Адже, коли в міністерствах була значна кількість вакансій, а фонд оплати праці рахувався за граничною чисельністю, це створювало передумови його економії та призводило до виплат більшої заробітної плати. Тому Уряд виправив таку ситуацію".

Нагадаємо

Сенатор Ліндсі Грем та тимчасовий повірений у справах США Роберт Нідем обговорили антикорупційні зусилля України з представниками громадських організацій.