ukenru
minekonomiky-za-2-misiatsi-vvp-zris-na-36percent

Мінекономіки: за 2 місяці ВВП зріс на 3,6%

 • 26989 переглядiв

За даними міністерства економіки, ВВП України зріс на 3,6% у січні-лютому порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Згідно з оцінками міністерства економіки, зростання внутрішнього валового продукту за січень та лютий склало 3,6%.  Про це повідомила перша віцепрем’єрка – міністерка економіки України Юлія Свириденко, пише УНН.

Деталі

У січні-лютому ми оцінюємо зростання ВВП на рівні 3,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Цьому сприяли кілька факторів, зокрема інвестиційний попит, сприятливі погодні умови для будівельних робіт, експорт сільськогосподарської продукції, робота українського морського коридору, розширення виробничих потужностей у сфері видобувної промисловості та стабільність в енергетиці

- написала Свириденко у Facebook.

За її словами, завдяки позитивним показникам у ключових галузях економіки відомство очікує на стійке зростання за підсумками всього першого кварталу.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Шмигаль наголосив, що уряд очікує зростання ВВП України на 5% у 2024 році, попри втрату 30% території та значне просідання економіки внаслідок війни.