minekonomiki-povidomilo-datu-konkursu-na-golovu-derzhprodspozhivsluzhbi

Мінекономіки повідомило дату конкурсу на голову Держпродспоживслужби

 • 25613 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Оголошення конкурсу на посаду Голови Держпродспоживслужби заплановано на 23 червня 2021 року. Про це повідомили у пресслужбі Мінекономіки, передає УНН.

Цитата:

"Відповідно до листа Кабінету Міністрів України від 16.03.2021 № 8208/0/2-21 сформовано орієнтовний графік проведення конкурсів на зайняття посад державної служби категорії “А”, згідно якого оголошення конкурсу на посаду Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів заплановано на 23 червня 2021 року", - повідомили у пресслужбі відомства.

Доповнення

Сьогоднішній керівник Держпродспоживслужби Владислава Магалецька отримала цю посаду без конкурсу в листопаді минулого року. За офіційною версією, скасування конкурсу пов'язане з тим, що таким чином уряд боровся з COVID-19. За неофіційною - Магалецька отримала посаду за рекомендацією міністра економіки Ігоря Петрашка.

Магалецька у 2001 році закінчила факультет кібернетики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
З 2011 по 2014 роки проходила навчання в Единбурзькій бізнес-школі і закінчила зі ступенем магістра ділового адміністрування та магістра економіки управління. У 2013-2014 роках отримала освіту за програмою Агро МВА.

Однак експерти скептично ставляться до послужного списку Магалецької і сумніваються в її компетентності.

"Що можна сказати про керівника, якщо мало її (Владиславу Магалецьку - ред.) хто в очі бачив? Не знаю, що це за керівник, тому що вона взагалі не з цієї системи. Як вона може проблему вирішувати, якщо таблицю Менделєєва не знає. Призначить своїх, бардак потім нікому розгрібати, а вони постами в фейсбук відмахуються від проблеми", - зазначив в коментарі УНН директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

"Призначення на посади в таких відповідальних структурах, що стосуються навколишнього середовища, життя і здоров'я людей, відбувається хаотично і без урахування фахової підготовки або наявності досвіду в тій чи іншій сфері. Керівництво Держпродспоживслужби й інших її структурних підрозділів в основному некомпетентне. А призначення таких некомпетентних людей призводить до ухвалення неефективних або навіть злочинних рішень, які шкодять навколишньому середовищу", - додала голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

Сумніви експертів у непрофесіоналізмі голови Держпродспоживслужби посилилися, коли в Україні за три місяці загинуло близько двох тисяч рідкісних птахів у зоні херсонського заповідника "Асканія-Нова". Причиною трагедії, як повідомила Держпродспоживслужба, стало отруєне зерно, яким фермери труїли гризунів. Голова Держспоживслужби видавала рекомендації, збирала круглі столи і навіть повідомила про заборону отрути на три місяці, але птахи продовжили вмирати. За птахами можуть послідувати бджоли, не кажучи вже про онкозахворювання людей, кажуть експерти. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Населення активно позичає гроші в банків: ставка досі вище 34%

     • 16387 переглядiв