mih-staty-nastupnoiu-zhertvoiu-pidozriuvanyi-u-vbyvstvi-farion-shukav-informatsiiu-pro-buzhanskoho

Міг стати наступною жертвою? Підозрюваний у вбивстві Фаріон шукав інформацію про Бужанського

 • 12605 переглядiв

18-річний підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон шукав інформацію про нардепа Максима Бужанського. Поліція має докази причетності затриманого до злочину та розглядає кілька версій мотиву.

Підозрюваний у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон в інтернеті шукав інформацію про нардепа "Слуги народу" Максима Бужанського. Про це повідомив голова МВС Ігор Клименко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Під час брифінгу правоохоронці показали історію пошукових запитів підозрюваного. Він цікавився, де перебувають певні політики, їхні імена на відео були приховані, а також коли відбуваються засідання обласних рад.

"Ми показали вам його пошукову табличку. Я можу одне прізвище відкрити – наступний кого він дивився – це Максим Бужанський. Всі інші прізвища я промовчу", - сказав Клименко.

Доповнення

19 липня невідомий стріляв в мовознавицю та професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон. Жінку з пораненням голови у вкрай тяжкому стані доставили у лікарню. У лікарні Ірина Фаріон померла.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 25 липня у місті Дніпро затримано 18-річного чоловіка, який ймовірно є причетним до умисного вбивства Ірини Фаріон.

Як вказав голова МВС Ігор Клименко, у правоохоронців є достатньо доказів стверджувати, що саме затримай у Дніпрі 18-річний хлопець стріляв у мовознавицю Ірину Фаріон. За його словами, розслідування тривало 139 годин.

Поліція повідомляла раніше, що має кілька версій вбивства мовознавиці Ірини Фаріон, включаючи громадську, політичну діяльність і особисту неприязнь. Правоохоронці знайшли гільзу після пострілу та не виключають "російський слід" у злочині.

Прокуратура наполягатиме на застосуванні до 18-річного підозрюваного у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Популярні

Новини по темі

В Україні послабили графіки відключень світла по областях

 • 16095 переглядiв

Вбивство Фаріон: в МВС заявили, що зброю ще не знайшли

 • 12482 переглядiв