metsola-pereobrana-yak-prezydent-yevroparlamentu-yii-uzhe-pryvitav-zelenskyi

Мецола переобрана як президент Європарламенту. Її уже привітав Зеленський

 • 10023 переглядiв

Роберта Мецола була переобрана на посаду президента Європейського парламенту ще на два з половиною роки до 2027 року, отримавши 562 голоси в першому турі.

Президентом Європейського парламенту переобрали Роберту Мецолу. Вона обійматиме цю посаду ще два з половиною роки, повідомили у Європарламенті у вівторок, пише УНН.

Деталі

"У вівторок євродепутати переобрали Роберту Мецолу (ЄНП, Мальта) президентом Європейського парламенту до 2027 року, вона отримала 562 голоси в першому турі", - зазначається у повідомленні.

Роберта Мецола, як вказано, виграла вибори в першому турі, де вона отримала абсолютну більшість у 562 голоси з 699, поданих шляхом таємного голосування, серед двох кандидатів. Вона продовжуватиме керувати Європарламентом протягом перших двох з половиною років.

З переобранням Мецолу привітали Президент України Володимир Зеленський, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у соцмережі X.

"Вітаю Роберту Мецолу з переобранням на посаду президентки Європейського парламенту. Високо ціную особисту участь президентки Мецоли в підтримці України, а також її непохитну відданість захисту людей і відстоюванню нашого європейського способу життя. З нетерпінням чекаю на продовження нашої тісної співпраці задля якнайшвидшого відновлення справедливого миру", - написав Зеленський.

Доповнення

Також Європарламент має обрати 14 віцепрезидентів і в четвер проголосувати щодо другого терміну Урсули фон дер Ляєн на посаді президента Єврокомісії.

Популярні

Новини по темі

Вже завтра повістки можуть надсилатись Укрпоштою - Генштаб

 • 23385 переглядiв