meta-otrymaie-pershyi-antymonopolnyi-shtraf-yes-za-facebook-marketplace

Meta отримає перший антимонопольний штраф ЄС за Facebook Marketplace

 • 11086 переглядiв

Meta Platforms очікує штраф від ЄС за несправедливу перевагу Facebook Marketplace. Санкція може сягнути 13,4 млрд доларів, рішення очікується у вересні-жовтні.

Meta Platforms за кілька тижнів отримає свій перший антимонопольний штраф ЄС за зв'язок сервісу оголошень Marketplace із соціальною мережею Facebook. Про це пише агентство Retuers з посиланням на джерела, передає УНН.

Деталі

Рішення Європейської комісії буде прийнято більш ніж через півтора року після того, як вона звинуватила американського технологічного гіганта в тому, що він надав своєму сервісу оголошень Facebook Marketplace несправедливу перевагу, об'єднавши ці два сервіси разом.

Антимонопольний орган ЄС також заявив, що Meta зловживає своїм домінуванням, в односторонньому порядку нав'язуючи несправедливі торгові умови конкуруючим сервісам онлайн-оголошень, які розміщують рекламу в Facebook або Instagram.

Meta може бути оштрафована на суму до 13,4 мільярда доларів США - або 10% її глобального доходу в 2023 році - хоча санкції ЄС зазвичай набагато нижчі за цю межу.

Комісія, ймовірно, винесе своє рішення у вересні або жовтні.

Meta не випускатиме у ЄС свою мультимодальну модель ШІ19.07.24, 16:42

Популярні

Новини по темі

12 громад Сумщини були під російським вогнем

 • 38335 переглядiв