mayzhe-polovina-ukrayintsiv-pidtrimuye-viznannya-diyachiv-unr-bortsyami-za-nezalezhnist-opituvannya

Майже половина українців підтримує визнання діячів УНР борцями за незалежність — опитування

 • 12440 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Визнання діячів Української народної республіки (УНР) борцями за незалежність України підтримує майже половина громадян. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, передає УНН.

Так, 48% українців підтримують визнання діячів Української народної республіки борцями за незалежність України. Негативно до цього ставляться 16%, ще 16% – байдуже. Кожен п’ятий респондент не визначився з відповіддю на це запитання.

Позитивний баланс ставлень до визнання діячів УНР спостерігається в усіх регіонах. Вікові групи не відрізняються за частками позитивних та негативних ставлень, але серед людей старшого віку більше тих, хто не визначився зі своєю відповіддю на це запитання.

Дослідження було проведене з 17 по 22 квітня 2020 року в усіх регіонах України за винятком анексованого Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Дослідження проводилося методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Опитано 2000 осіб, вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація для вшанування пам’яті видатних українців дала ім'я 40 вулицям у чотирьох районах столиці.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Очільнику “Нацкорпусу” в Миколаєві спалили автівку

     • 13138 переглядiв

    На Донеччині шестирічна дівчинка випала з вікна

     • 12485 переглядiв

    Нафтогаз за пів року сплатив до бюджету майже 75 млрд грн

     • 16033 переглядiв