mask-vidmovyvsia-vid-pozovu-proty-openai

Маск відмовився від позову проти OpenAI

 • 16037 переглядiв

Адвокати Ілона Маска відкликали його позов проти OpenAI і генерального директора Сема Альтмана, завершивши судову тяганину з приводу нібито відходу OpenAI від своєї некомерційної місії.

Адвокати Ілона Маска у вівторок відмовилися від позову мільярдера проти OpenAI і генерального директора Сема Альтмана, поклавши край багатомісячній судовій тяжбі між співзасновниками стартапу в галузі штучного інтелекту, пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Маск, який став співзасновником OpenAI у 2015 році, у лютому подав на компанію до суду, звинувативши виробника ChatGPT у відмові від своєї початкової некомерційної місії, залишивши деякі з найпередовіших технологій ШІ для приватних клієнтів. Позов передбачав суд присяжних і зобов'язання компанії, Альтмана та співзасновника та президента Грега Брокмана повернути будь-який прибуток, який вони отримали від бізнесу.

Але OpenAI швидко виступила проти претензій Маска, назвавши їх "непослідовними" та "несерйозними" та стверджуючи в судовій заяві, що справу слід припинити. Компанія також опублікувала допис у блозі, який містив кілька електронних листів Маска з перших днів OpenAI. Електронні листи, здавалося, показують, що Маск визнає необхідність компанії заробляти великі суми грошей для фінансування обчислювальних ресурсів, необхідних для реалізації її амбіцій у галузі штучного інтелекту, що суперечить заявам у його позові про те, що OpenAI неправильно гониться за прибутком.

Адвокати Маска не назвали причини свого прохання відкликати позов у ​​вівторок. Слухання за клопотанням OpenAI про припинення справи було призначено на середу.

Рішення про відмову від позову також було ухвалено через день після того, як Маск опублікував на своїй платформі X у соціальній мережі серію постів з критикою OpenAI та його обробки даних, після того як Apple оголосила про партнерство, яке інтегрує ChatGPT з цифровим персональним помічником Siri для користувачів на основі згоди.

Маск погрожує заборонити пристрої Apple через інтеграцію штучного інтелекту компанією11.06.24, 04:21

Але хоча OpenAI назвала заяви Маска "фікцією", мільярдер - не єдина людина, яка порушила питання про лідерство та напрям OpenAI. Минулого року компанія зіткнулася з гучною кризою керівництва, яка призвела до тимчасового усунення Альтмана з посади у компанії, мабуть, через побоювання кількох членів ради директорів щодо ризиків штучного інтелекту. Після кількох днів невизначеності та втручання Microsoft, великого інвестора в OpenAI, Альтман був відновлений на своїй посаді, що на думку галузевих аналітиків, стало перемогою для тих, хто прагне комерціалізувати технологію штучного інтелекту.

Нещодавно кілька високопоставлених лідерів у галузі безпеки OpenAI покинули компанію, причому деякі публічно заявили, що компанія віддає пріоритет швидкому випуску нових продуктів, а не безпеці. Через кілька тижнів компанія заявила, що створила новий комітет, який даватиме раді директорів рекомендації з питань безпеки.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Маск відмовився від позову проти OpenAI

     • 16037 переглядiв

    У Запоріжжі пролунали два вибухи

     • 22007 переглядiв

    Влада Грузії готується відкрити посольство в москві - ЗМІ

     • 16323 переглядiв

    Ворог вранці атакував "Іскандером" Одещину - ОК "Південь"

     • 25757 переглядiв

    Довбик - найкращий гравець футбольного клубу "Жирона"

     • 13990 переглядiв