ukenru
marchuk-ne-bachit-perspektiv-schodo-mirotvortsiv-na-donbasi-nayblizhchim-chasom

Марчук не бачить перспектив щодо миротворців на Донбасі найближчим часом

 • 10874 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Представник України у підгрупі з питань безпеки тристоронньої контактної групи Євген Марчук не бачить перспективи запровадження найближчим часом миротворців ООН на Донбас. Про це він сказав в ефірі 5 каналу, передає УНН.

"Відверто кажучи, у мене невелика надія, що вдасться найближчим часом з миротворчим контингентом щось позитивне вирішити", - сказав Є.Марчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Javelin для України змусять Путіна взяти паузу

Він зазначив, що для ситуації на Донбасі можуть підходити два види миротворчих операцій: з підтримання миру і примушення до миру, і останнє передбачає застосування зброї самими миротворчими контингентами щодо порушників миру або тих, хто нападає на миротворців.

Є.Марчук зазначив, що оскільки вже прозвучало багато заяв на різних рівнях, в тому числі, від ватажків ОРДЛО про те, що вони проти запропонованої Україною ініціативи введення миротворців, то він не бачить найближчим часом перспективи введення місії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко заявив про перспективи об'єднання ЄС навколо миротворчої місії в Україні

"Хоча це не означає, що це питання не потрібно просувати, і Президент Порошенко правильно зробив, що підняв це питання на Генасамблеї ООН", - додав він.

Нагадаємо, президент РФ В.Путін заявив, що не проти миротворців на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика