maizhe-polovyna-z-boiv-na-fronti-vidbulas-na-pokrovskomu-napriamku-voroh-atakuvav-poblyzu-lyptsiv-hlybokoho-tykhoho-ta-vovchanska-henshtab

Майже половина з боїв на фронті відбулась на Покровському напрямку. Ворог атакував поблизу Липців, Глибокого, Тихого та Вовчанська - Генштаб

 • 24705 переглядiв

Генштаб повідомляє про 80 бойових зіткнень на фронті за добу, майже половина з яких на Покровському напрямку. На Харківському напрямку ворог здійснив 12 атак поблизу Липців, Глибокого, Тихого та Вовчанська.

На фронті з початку доби відбулось 80 бойових зіткнень, майже половина з яких - на Покровському напрямку. На Харківському напрямку ворог здійснив 12 атак поблизу Липців, Глибокого, Тихого та Вовчанська. Про це йдеться у зведенні Генштабу станом на 16:00 13 серпня, передає УНН.

"Російські загарбники продовжують штурмувати позиції українських захисників. Загалом, від початку доби відбулося 80 бойових зіткнень. Майже половина з них зафіксована на Покровському напрямку", - йдеться у повідомленні Генштабу.

Від обстрілів із території рф і далі потерпають прикордонні села і селища Сумської та Чернігівської областей. Від вогню артилерії та мінометів сьогодні постраждали райони населених пунктів Нові Вирки, Манухівка, Відродженівське, Карповичі, Прогрес та Блешня. До того ж, окупанти завдали авіаударів по Рясному, Нових Вирках, Ворожбі, Білопіллю, Любимівці, Біловодах, Радьківці, Юнаківці, Сумах і Басівці - всього скинули 31 керовану авіабомбу.

Ще плюс 1160 окупантів і 5 танків: Генштаб оновив дані про втрати ворога13.08.24, 07:55

За даними Генштабу, ситуація за напрямками наступна: 

На Харківському напрямку ворог здійснив 12 атак поблизу Липців, Глибокого, Тихого та Вовчанська. У районі останнього досі тривають два з цих боєзіткнень.

На Куп’янському напрямку противник активних наступальних дій не проводив.

На Лиманському напрямку загарбницька армія шість разів штурмувала позиції наших захисників біля Макіївки, Невського, Тернів та у Серебрянському лісі. П’ять боїв завершено, один - триває. Некерованими авіаракетами окупанти били неподалік Сергіївки.

На Сіверському напрямку впродовж дня відбулося п’ять боєзіткнень. Ворог наступав поблизу Спірного та Верхньокам’янського. Отримав жорстку відсіч.

На Краматорському напрямку тривають два боєзіткнення неподалік Часового Яру. Ще одну атаку, у районі Білої гори, наші воїни зупинили.

На Торецькому напрямку окупанти збільшили кількість атак до чотирьох. Біля Торецька та Залізного відбито по одній атаці, бої тривають. Крім того, загарбники завдали п’ять авіаударів, скинувши сім КАБів на Торецьк.

На Покровському напрямку росіяни здійснили штурмові дії у районах населених пунктів Суха Балка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Єлизаветівка, Зелене Поле, Малинівка, Гродівка, Желанне та Скучне. Сили оборони стримують натиск військ рф та відбили 22 атаки, 14 боєзіткнень продовжуються. Втрати противника на цьому напрямку уточнюються. Також ворог завдав чотири авіаудари по Олександрополю і Гродівці.

На Курахівському напрямку загарбники три рази атакували поблизу Красногорівки та Костянтинівки, де зазнали поразки.

На Оріхівському напрямку противник, задіявши авіацію, вдарив 30-ма НАРами по району населеного пункту Білогір’я.

На Придніпровському напрямку росіяни не мали успіху п’ять разів атакуючи позиції наших військ. Вдарили 15-ма некерованими ракетами по Миколаївці.

На інших напрямках фронту ситуація без особливих змін.

Популярні

Новини по темі

Руслан Ротань припинив співпрацю з УАФ

 • 12028 переглядiв