litva-i-estoniya-obgovorili-maybutnye-skhidnogo-susidstva-yes

Литва і Естонія обговорили майбутнє Східного сусідства ЄС

 • 10760 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Міністри закордонних справ Литви та Естонії Лінас Лінкявічюс і Урмас Рейнсалу напередодні обговорили майбутнє політики Східного сусідства Євросоюзу (ЄС). Про це УНН повідомляє з посиланням на Delfi.

"Політика східного сусідства не повинна стати технічним процесом, ми зобов'язані зберегти динаміку співробітництва і більше враховувати побажання наших партнерів", - заявив Лінас Лінкявічюс.

Під час зустрічі міністри також обговорили реалізацію спільних енергетичних і транспортно-інфраструктурних проектів, вказали у МЗС Литви.

Новий міністр закордонних справ Естонії прибув з першим офіційним візитом до Вільнюса після того, як у квітні склав присягу новий естонський уряд.

Європейська політика сусідства регулює відносини ЄС з 16 найближчими східними і південними сусідами, на Сході це: Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Молдова і Україна.

Нагадаємо, раніше посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі вказав, що Україна, будучи частиною ініціативи Євросоюзу "Східне партнерство", може багато чого запропонувати її членам. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Українці цього року накупили хліба на 12 млрд грн

     • 9706 переглядiв

    В Україні поменшало безробітних

     • 13016 переглядiв

    В ОРДЛО хотіли провезти немовля

     • 13412 переглядiв

    ООН: до 2050 року кількість людей похилого віку подвоїться

     • 11910 переглядiв

    Зону ООС відвідав американський генерал

     • 13262 переглядiв