ukenru
lishe-7-vbivstv-zhurnalistiv-rozkrivayetsya-u-vsomu-sviti

Лише 7% вбивств журналістів розкривається у всьому світі

 • 8054 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Кількість журналістів, які розплачуються за свою роботу життям, лише зростає і зазвичай їх вбивці не несуть жодного покарання, адже розслідування за цими злочинами були доведені до завершення менш ніж в 7% випадків. Про це нагадали в ЮНЕСКО з нагоди Міжнародного дня припинення безкарності за злочини проти журналістів, який відзначається щорічно 2 листопада, передає УНН з посиланням на Радіо ООН.

Фахівець сектору комунікації та інформації ЮНЕСКО Маріус Лукошюнас зазначив, що за останні 10 років в середньому в рік від рук убивць гинуло понад 80 журналістів.

"Ми спостерігаємо, що ось ця жахлива цифра, яка показує, скільки журналістів було вбито по всьому світу, зростає, а не зменшується. Всього з 2006 року було вбито 827 журналістів", - сказав він.

За останніми даними Комітету із захисту журналістів, на перших місцях в індексі безкарності за злочини проти репортерів - конфліктні зони: Сомалі, Ірак і Сирія. Однак журналісти гинуть і в мирний час. Об'єктами вбивств практично в 95% випадків у всіх країнах були місцеві журналісти, які висвітлювали питання корупції, проблеми в державних структурах і екологічні питання.

В ООН, з ініціативи ЮНЕСКО, прийнятий План боротьби з безкарністю за злочини проти журналістів. Генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова закликає уряди боротися з цією страшною "формою цензури".

Нагадаємо, до нового списку "ворогів преси" потрапили президент Туреччини Р.Ердоган та бойовики "Ісламської держави".

Українські Національні Новини

Суспільство