likar-rozpoviv-pro-scho-mozhe-svidchiti-bil-u-popereku-ta-spini

Лікар розповів, про що може свідчити біль у попереку та спині

 • 144966 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Рак нирки - одне з найпоширеніших онкологічних захворювань у світі, при цьому частіше хвороба зустрічається у міських жителів у віці 50-70 років. Чоловіки потрапляють в групу ризику: у них ймовірність захворіти на рак нирки в 2 рази вища. Клінічний онколог Лікарні ізраїльської онкології LISOD Максим Єрмаков розповів журналістам УНН, які характерні симптоми у раку нирки.

Цитата

“Рак нирки на ранній стадії найчастіше виявляють при УЗД, виконаному з приводу інших захворювань або під час профілактичного обстеження. У цей час захворювання, як правило, не має симптоматики. При більш важких стадіях пацієнт може спостерігати кров в сечі, біль в спині і попереку, нічну пітливість, анемію, підвищення температури і ущільнення в животі, які діагностуються при пальпації. Але всі ці симптоми, повторюся, свідчать вже про просунуту стадію захворювання. Саме тому дуже важливо проходити регулярний скринінг організму і дотримуватися рекомендацій лікарів надалі", — наголосив лікар.

Як діагностувати рак нирки

За словами Максима Єрмакова, для точної діагностики раку нирки, пацієнт повинен пройти певні дослідження. Стандартом є КТ грудної, черевної порожнин і тазу з контрастуванням, нефросцінтіграфію — дослідження видільної функції нирки. При необхідності, додатково, можливе призначення магнітно-резонансної томографії.

По темі

Клінічний онколог лікарні ізраїльської онкології LISOD Максим Єрмаков розповів, як розпізнати рак підшлункової залози.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Лікар розповів, про що може свідчити біль у попереку та спині

     • 144966 переглядiв

    В Україні почали вакцинувати дітей проти поліомієліту

     • 16937 переглядiв

    Фінляндія готує відповідь Росії на "гарантії безпеки" — МЗС

     • 14676 переглядiв

    Військовослужбовець на Одещині збував боєприпаси

     • 12714 переглядiв