lider-kitayu-zidzvonivsya-z-putinim-obgovorili-ukrayinu

Лідер Китаю зідзвонився з путіним: обговорили Україну

 • 411085 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Голова КНР Сі Цзіньпін провів телефонну розмову з президентом росії володимиром путіним. Під час розмови сторони торкнулися російської агресії в Україні. Про це УНН повідомляє з посиланням на Міністерство закордонних справ Китаю.

Цитата

“Вдень 15 червня 2022 року голова КНР Сі Цзіньпін провів телефонну розмову з президентом росії володимиром путіним. Сі Цзіньпін зазначив, що з початку цього року, незважаючи на глобальні потрясіння та зміни, китайсько-російські відносини зберігають хорошу динаміку розвитку”, – йдеться у заяві.

Деталі

Повідомляється, що китайська сторона готова “співпрацювати з російською стороною для забезпечення стабільного та довгострокового розвитку двостороннього ділового співробітництва”.

Глави держав обмінялися думками щодо українського питання. 

“Китай завжди виходив з історичної широти правильності та неправильності українського питання, самостійно виносив судження, активно сприяв миру у всьому світі та сприяв стабільності світового економічного порядку. Усі сторони мають відповідально добиватися належного врегулювання української кризи. Китай готовий продовжувати відігравати свою належну роль у цьому відношенні”, – цитує пресслужба МЗС Китаю слова лідера.

Доповнення

Останнім часом росія двічі звернулася до Китаю за економічною підтримкою, проте їй відмовили через санкції Заходу.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Лідер Китаю зідзвонився з путіним: обговорили Україну

     • 411085 переглядiв

    Суд заборонив Соціалістичну партію України

     • 141314 переглядiв

    МХП подарував 50 тисяч гривень спортсменам на Сумщині

     • 83899 переглядiв