ukenru
kytai-maie-pravo-na-spivpratsiu-z-rf-u-knr-zaklykaly-ne-perekladaty-provynu-na-pekin-za-kryzu-v-ukraini

"Китай має право на співпрацю з рф": у КНР закликали не перекладати провину на Пекін за "кризу в Україні"

 • 21140 переглядiв

Китай захищає своє право на "нормальну співпрацю" з росією, відкидає звинувачення і тиск у зв'язку з "українською кризою" і закликає сприяти мирним переговорам.

У Пекіні наголошують, що Китай має право на "нормальну співпрацю" з росією та закликають не тиснути на КНР через "кризу в Україні". Про це під час брифінгу заявила, що заявила речниця МЗС КНР Мао Нін, передає УНН.

Деталі 

Китай і росія мають право на нормальну співпрацю, і така співпраця не повинна відбуватися під зовнішнім втручанням або обмеженнями. Китай не сприйме звинувачень і тиску  

- заявила Мао.

За її словами, Китай завжди "завжди займав об’єктивну та справедливу позицію" в українську питанні  і відігравав конструктивну роль в активному просуванні мирних переговорів.

Глава Китаю Сі Цзіньпін провів зустріч із лавровим09.04.24, 14:03 • [views_0]

Якщо певні країни справді піклуються про мир і хочуть якнайшвидшого завершення "кризи в Україні" (так Китай називає повномасштабне вторгнення рф – ред.), вони повинні замислитися над її першопричиною та зробити щось, що справді допоможе досягти миру, а не перекладати провину на Китай

- підкреслила речниця МЗС КНР. 

Нагадаємо

Китай виступає за проведення міжнародної мирної конференції, визнаної як росією, так і Україною, з рівною участю всіх сторін для справедливого обговорення всіх мирних планів, заявив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї.