kytai-i-ssha-domovylys-pro-kontakty-dlia-vrehuliuvannia-finansovykh-stresiv

Китай і США домовились про контакти для врегулювання "фінансових стресів"

 • 6522 переглядiв

Центробанк Китаю та Мінфін США узгодили призначення контактних осіб для вирішення майбутніх "подій фінансового стресу". Сторони обмінялися списками контактів щодо фінансової стабільності на зустрічі в Шанхаї.

Центральний банк Китаю (НБК) заявив, що на зустрічі в Шанхаї було досягнуто згоди з Міністерством фінансів США про призначення контактних осіб для вирішення будь-яких майбутніх "подій фінансового стресу", рідкісний приклад того, як дві найбільші економіки світу шукають спільну мову, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Сторони також "обмінялися списками контактів щодо фінансової стабільності" під час п'ятого засідання так званої фінансової робочої групи, яку було створено після візиту міністра фінансів США Джанет Єллен до Китаю минулого року.

"Народний банк Китаю та Міністерство фінансів США підписали обмін нотами про зміцнення співпраці Китаю та США у сфері фінансової стабільності", згідно з звітом НБК про зустрічі 15–16 серпня. У ньому також ідеться, що країни "обмінювалися списками контактів щодо фінансової стабільності".

Переговори стали першою зустріччю між високопоставленими економічними чиновниками США та Китаю з того часу, як керівництво Пекіна виклало свої довгострокові пріоритети минулого місяця на конклаві, який проводиться двічі на десятиліття.

Зустрічі в Шанхаї планувалося зосередити на таких темах, як макроекономічна та фінансова стабільність, управління МВФ та питання ринків капіталу, згідно з заявою представника Мінфіну США, що прокоментував зустріч перед зустріччю.

Угоди "дозволять департаментам фінансового управління обох сторін підтримувати своєчасні та безперебійні канали зв'язку та знижувати невизначеність у разі виникнення подій фінансового стресу та операційних ризиків фінансових установ".

Вперше фінансові установи взяли участь у зустрічах, згідно зі звітом, у якому не було названо компанії. Обговорення охоплювали стійке фінансування та сфери можливого співробітництва, ідеться в звіті.

Китайські компанії почали відмовлятися від прямих поставок до росії - ЗМІ19.08.24, 11:55

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд схвалив спрощення реєстрації ліків

     • 7899 переглядiв

    Армія рф обстріляла Донеччину: загинуло четверо літніх людей

     • 11500 переглядiв

    На Харківщину ворог з початку року скинув 950 КАБів - Синєгубов

     • 22361 переглядiв