kyivshchyna-posyliuie-enerhostiikist-hromad-u-chotyrokh-raionakh-planuiut-vstanovyty-14-koheneratsiinykh-ustanovok

Київщина посилює енергостійкість громад: у чотирьох районах планують встановити 14 когенераційних установок

 • 13075 переглядiв

На Київщині планують встановити 14 когенераційних установок загальною потужністю понад 27 МВт у 7 громадах. Це частина плану з посилення енергостійкості регіону, загальна потужність нових установок сягне майже 80 МВт.

Найближчим часом у 7 громадах Київщини планується встановити 14 когенераційних установок. Їхня загальна потужність понад 27 МВт. Про це повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко, передає УНН.

Сьогодні підписали відповідні тристоронні угоди з громадами та інвесторами. Установки будуть облаштовані у громадах 4 районів – Обухівського, Фастівського, Вишгородського та Білоцерківського 

- повідомив Кравченко.

Він зауважив, що раніше підписали угоди про встановлення 19 установок загальною потужністю 50 МВт у 8 населених пунктах Вишгородського, Бучанського та Броварського районів. Сума інвестицій – 50 млн грн.

Таким чином на Київщині потужність когенераційних установок, які будуть встановлені, вже сягає майже 80 МВт.

"Опрацьовуємо і інші локації для встановлення когенераційних установок та компактних газових теплоелектростанцій. Київська ОВА спільно з Держенергонаглядом, ДТЕК, ТОВ "Газорозподільні мережі України", представниками бізнесу домовилися про спрощення підключення когенераційних установок до газових та електричних мереж. В умовах постійних обстрілів енергетичних об'єктів маємо оперативно реалізувати заходи, які забезпечать громади теплом та електроенергією", - резюмував Кравченко.  

Київщина вже на 80% готова до опалювального сезону - Кравченко20.08.24, 19:38

Антоніна Туманова

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові кількість загиблих через удар рф зросла до пʼяти

     • 20456 переглядiв

    У Monobank стався технічний збій

     • 10831 переглядiв