kuplialy-sekond-v-ukrainskykh-pidpryiemtsiv-i-prodavaly-v-tak-zvanii-lnr-sudytymut-4-dilkiv

Купляли секонд в українських підприємців і продавали в так званій "лнр": судитимуть 4 ділків

 • 14634 переглядiв

Група купувала секонд-хенд в Україні та продавала на території так званої "лнр". Прибуток конвертували в криптовалюту та обмінювали на гривні в Києві. Підозрюваним загрожує суд за співпрацю з окупантами та легалізацію доходів.

Чотирьох осіб звинувачують у веденні бізнесу на окупованій території та відмиванні грошей. Група купувала секонд-хенд в Україні, продавала в так званій "лнр", а прибуток конвертувала в криптовалюту та обмінювала на гривні в Києві. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури. 

Прокурорами Подільської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно чотирьох підозрюваних, які в складі організованої групи провадили господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора (ч. 4 ст. 111-1 КК України) та в подальшому легалізовували доходи, отримані від зазначеної злочинної діяльності, в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 209 КК України)

- йдеться у повідомленні прокуратурі.

Слідство встановило, що підозрювані купували секонд-хенд в українських підприємців, після чого через країни Європи переправляли його до тимчасово так званої "лнр".  

Там один із учасників групи був зареєстрованим як фізична особа-підприємець в незаконно створених окупаційних органах влади та продавав речі секонд-хенд через мережу власних магазинів.

Отримані гроші підозрювані конвертували у криптовалюту та в подальшому обмінювали на гривні у Києві. 

Підозрювані перебувають на тимчасово окупованій території Луганської області, тому слідство здійснювалось у формі спеціального досудового розслідування. Відносно всіх підозрюваних обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. 

На ТОТ Луганщини низький рівень подачі води, людям не вистачає на побутові потреби - Луганська ОДА01.08.24, 11:11

Популярні

Новини по темі

Переваги та принцип роботи VMware Broadcom

 • 15700 переглядiв