kuleba-zaklykav-soiuznykiv-po-nato-nadaty-bilshe-ppo-osoblyvo-patriot-kazhe-na-zaklyk-vidpovily-i-vidrazu-zh-vzhyvaiut-zakhodiv

Кулеба закликав союзників по НАТО надати більше ППО, особливо Patriot: каже, на заклик відповіли і "відразу ж вживають заходів"

 • 23166 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав союзників по НАТО негайно надати більше систем протиповітряної оборони, зокрема, системи Patriot, здатні перехоплювати балістичні ракети, і, за повідомленнями, вказав, що союзники домовилися визначити та надіслати додаткові системи протиповітряної оборони в Україну, щоб допомогти захистити її небо.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час засідання Ради Україна-НАТО закликав союзників негайно надати більше систем ППО, зокрема Patriot, здатних перехоплювати балістичні ракети, і вони відповіли на заклик і негайно вживають заходів. Про це міністр повідомив за підсумками засідання у четвер, пише УНН.

Ми щойно завершили засідання Ради Україна-НАТО, де я закликав союзників негайно надати Україні більше систем протиповітряної оборони, зокрема "Петріоти", здатні перехоплювати балістичні ракети, і я ціную відповідь союзників, зокрема відповідь Німеччини

- сказав Кулеба в оприлюдненому у X відеокоментарі.

Міністр у X додав, що "найбільша потреба України зараз – терміново посилити ППО".

Я дякую Німеччині та іншим союзникам за те, що вони відповіли на заклик і відразу ж вживають заходів

- підкреслив Кулеба.

До заклику приєдналася голова МЗС Німеччини Анналена Бербок, яка заявила, що "щойно голосно та чітко почула від Дмитра Кулеби, що Україні терміново потрібна більше ППО". "Я на собі переконалася в Одесі та Харкові, що ППО рятує життя. Разом ми закликаємо партнерів у Європі та всьому світі надати все, що ми всі можемо", - наголосила Бербок у X.

Як пише tagesschau, за словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, "союзники по НАТО домовилися визначити у своїх арсеналах системи ППО, які вони надішлють Україні для її самооборони". Союзники зроблять ці додаткові системи ППО доступними для України, тим самим "сприяючи захисту нашого неба", заявив Кулеба пресі у Брюсселі, де він бере участь у зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО.

"Надання Patriot залежить від союзників. У них їх багато": Кулеба у НАТО обговорить ППО для України проти ударів рф балістикою04.04.24, 11:54

Популярні

Новини по темі