kuleba-ta-prezydent-zambii-obhovoryly-sfery-de-mozhna-zrobyty-partnerstvo-ylnishym

Кулеба та президент Замбії обговорили сфери, де можна зробити партнерство ильнішим

 • 21395 переглядiв

Міністр Кулеба провів зустріч з президентом Замбії Хічілемою. Обговорили Формулу миру, двостороннє партнерство та допомогу Замбії в рамках програми 'Зерно з України'.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба був прийнятий президентом Замбії Хакаінде Хічілемою. Кулеба висловив упевненість, що Замбія і вся Африка мають відіграти важливу роль на шляху до миру. Також вони обговорили сфери, де можна зробити партнерство сильнішим, передає УНН.

Сьогодні в Замбії я радий бути прийнятим Президентом Хакаінде Хічілемою для продовження діалогу лідера Замбії з Президентом Зеленським. Ми цінуємо солідарність Замбії з Україною та особисту участь Президента Хічілеми в зусиллях з відновлення справедливого миру в складі групи африканських лідерів

- повідомив Кулеба.

Кулеба під час зустрічі детально зупинився на логіці подальших кроків України з імплементації Формули миру на шляху до Другого Саміту миру.

За підсумками Саміту миру та нещодавнього рішення Замбії приєднатися до його комюніке я детально зупинився на логіці подальших кроків України з імплементації Формули миру на шляху до Другого Саміту миру. Я висловив упевненість, що Замбія і вся Африка мають відіграти важливу роль на шляху до миру

- зазначив Кулеба.

Він також повідомив про рішення України надати Замбії допомогу в рамках гуманітарної програми "Зерно з України" для подолання наслідків цьогорічної руйнівної посухи.

Ми також обговорили низку сфер, де ми можемо зробити наше двостороннє партнерство глибшим і сильнішим

– підкреслив Кулеба.

Доповнення

Міністр закордонних справ Кулеба провів зустріч з президентом Малаві Лазарусом Чакверою. Сторони обговорили допомогу України в рамках програми "Grain From Ukraine" та потенціал співпраці в різних сферах.

Україна та Малаві підписали меморандум про політичні консультації.

Популярні

росіяни завдали удару по центру Харкова - ОВА

 • 56091 переглядiв

У Сумах пролунав вибух - ЗМІ

 • 60788 переглядiв

Новини по темі