kuleba-pro-masovanyi-raketnyi-udar-rf-poviazanyi-z-bezpekovoiu-uhodoiu-z-polshcheiu-ta-samitom-nato

Кулеба про масований ракетний удар рф: повʼязаний з безпековою угодою з Польщею та самітом НАТО

 • 28856 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що ракетна атака росії на Україну стала відповіддю на угоду про безпеку, підписану між Україною та Польщею, а також на майбутній саміт НАТО, спрямований на посилення обороноздатності України.

Вчорашній ракетний удар по Україні пов’язаний з безпековою угодою, яку підписав Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, а також із проведенням саміту НАТО у Вашингтоші. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону, передає УНН.

Я не маю сумнівів, що ракетний удар по Україні вчора пов’язаний з потужною безпековою угодою, яку підписав президент України і прем’єр-міністр Польщі, яка має дійсно революційні положення для зміцнення української обороноздатності і з самітом НАТО. Це все навмисна демонстрація сили, безжальності і злочинності своєї природи з боку російської федерації. Тому на цей удар росії потрібно надати комплексну, потужну відповідь. Потужний оборонно-дипломатичний удар і рішення, які ухвалені в Польщі - це перший крок, рішення, які будуть ухвалені на саміті НАТО - це другий крок. Вони стосуватимуться реальних практичних речей, яку зброю отримає Україна, які засоби ППО отримає Україна 

- сказав Кулеба.

Він додав, що Україна ще працюватиме над важливим рішенням, яке не залежить від НАТО, але залежить від США.

"Це дозвіл використовувати далекобійну зброю по військових аеродромах рф. Тобто, на території рф. Нам потрібно безжально знищувати всі військові цілі, які долучені до бомбардувань України і ракетних обстрілів України. Помста має бути холоднокровною, але вона має відбутися", - додав Кулеба.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський прокоментував свій візит до Вашингтону та саміт НАТО, зазначивши, що бореться за надання Україні більшої кількості систем протиповітряної оборони, літаків F-16, додаткових гарантій безпеки, зброї, фінансів і політичної підтримки.

Популярні

Новини по темі

"Охматдит" ми відновимо, буде ще 300 мільйонів - Зеленський

 • 24408 переглядiв

У москві суд заочно арештував Юлію Навальну

 • 18914 переглядiв