ukenru
ksu-prodovzhit-rozglyad-movnogo-zakonu-kolesnichenka-kivalova-u-chetver

КСУ продовжить розгляд мовного закону Колесніченка-Ківалова у четвер

 • 6134 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Конституційний суд України продовжить розгляд справи щодо конституційності закону “Про засади державної мовної політики” на закритій частині пленарного засідання у четвер, 26 січня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду, передає УНН.

За інформацією прес-служби, продовження розгляду справи за конституційним поданням 57 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України "Про засади державної мовної політики“ відбудеться у четвер 26 січня.

Нагадаємо, 13 січня Конституційний суд України у закритому режимі продовжував розгляд цього питання. Тим часом, будівлю суду пікетували активісти ВО “Свобода”, вимагаючи від суду “справедливого рішення”.

У грудні Конституційний суд України повідомив, що перейшов до закритої частини пленарного засідання для подальшого обговорення й ухвалення рішення у цій справі.

Перед цим на відкритому засіданні суд завершив дослідження матеріалів справи у формі усного слухання щодо конституційності закону.

Верховна Рада України проголосувала за скасування мовного закону ще 23 лютого 2014 року, однак президент досі не підписав і не ветував законопроект про це, відтак закон далі чинний.

Як повідомляв УНН, КСУ залучив як свідків А.Яценюка та А.Парубія у справі про закон Ківалова-Колісніченка.

Українські Національні Новини

Політика