krymska-platforma-vidbudetsia-u-veresni-prezydenta-hruzii-vzhe-otrymala-zaproshennia

"Кримська платформа" відбудеться у вересні. Президента Грузії вже отримала запрошення

 • 23674 переглядiв

Саломе Зурабішвілі запрошена до Києва 11 вересня на саміт Кримської платформи. Україна прагне покращити відносини з Грузією та відновити дипломатичні зв'язки на рівні послів.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі запрошена до Києва 11 вересня, на саміт Кримської платформи. Про це заявив тимчасовий повірений у справах України в Грузії Михайло Харишин в інтерв'ю IPN, передає УНН.

Ще одне запрошення — для парламенту, у жовтні у Ризі відбудуться організовані Україною та Латвією заходи.

Загалом, за словами Харишина, "відносини між двома країнами могли б бути кращими".

"... І українці, і грузини завжди були готові підтримати і допомогти один одному, проте, якщо ми об'єктивно оцінимо нинішні відносини між Україною та Грузією, ці відносини могли б бути набагато кращими і доброзичливішими".

За його словами, Україна і Грузія й сьогодні мають "високий рівень діалогу і взаємну підтримку на міжнародній арені", незважаючи на "деякі негативні чи незрозумілі заяви" з боку представників влади Грузії.

Харишин зазначив, що Грузія стала країною транзиту для більш ніж 400 000 українських біженців, які змушені залишити тимчасово окуповані території.

За даними посольства, сьогодні у Грузії перебувають близько 25 тисяч громадян України.

"Я хотів би скористатися можливістю, щоб подякувати уряду Грузії за преференції, які він надає громадянам України, за встановлення особливого візового режиму, за надання їм фінансової та матеріальної допомоги, можливо, не такої вже й великої, але саме за відкриття чотирьох українських секторів у державних школах, тобто українські діти в Грузії, мають реальну можливість навчатися українською мовою", — заявив дипломат.

Зурабішвілі про агресію рф: "Грузія також має цей досвід – до Бучі була Абхазія"15.06.24, 20:28

Він зазначив, що останнім часом кілька "дуже важливих робочих зустрічей" було проведено із представниками МЗС Грузії.

"Ми очікуємо, що незабаром буде відновлено нормальний, повноцінний діалог на рівні заступників міністрів, і все це стане передумовою для подальшого покращення та відновлення двосторонніх дипломатичних відносин до того рівня, на якому вони були нещодавно.

Я хочу, щоб ви знали, що Україна не проти встановлення наших дипломатичних відносин на рівні послів… М'яч, як то кажуть, зараз на грузинській половині поля", – сказав Харишин.

Антоніна Туманова

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні знову чутно вибухи - ЗМІ

     • 20813 переглядiв

    Наступне засідання "Рамштайн" відбудеться 6 вересня - ЗМІ

     • 30292 переглядiв

    росія вчергове обстріляла Херсон: поранено 14-річного хлопця

     • 12852 переглядiв