ukenru
krayini-nato-obgovoryat-pitannya-nadannya-ukrayini-f-16-kuleba

Країни НАТО обговорять питання надання Україні F-16 – Кулеба

 • 1438986 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Країни-члени НАТО обговорять питання надання Україні винищувачів F-16, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на прес конференції за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО, передає УНН.

Цитата

“Винищувачі F-16 я обговорював на деяких двосторонніх зустрічах, які мав тут, у Брюсселі. Обговорення складалося з двох блоків. Перший – ми розвіяли деякі аргументи тих, хто кажуть, що надання Україні західних літаків – це занадто довго, занадто складно, майже неможливо з практичної точки зори. По-друге, рішень немає, але я отримав сьогодні запевнення про те, що з урахуванням тієї інформації, яку я надав про набагато вищу готовність оперувати цими літаками, ніж дехто вважає – це буде обговорено у столицях з політичним керівництвом цих держав. Тобто, я ще раз скажу, це буде, але це займе час. Але воно прийде природнім шляхом завдяки нашим спільним зусиллям”, – заявив міністр.

Доповнення

Міністр оборони США Ллойд Остін на слуханнях у сенатському комітеті висловився про можливу передачу винищувачів F-16 для України, вказавши, що це "не допоможе у нинішній боротьбі", і на це питання піде близько 18 місяців.

Українські Національні Новини

Політика