krainy-g20-domovylysia-pratsiuvaty-nad-podatkom-dlia-miliarderiv

Країни G20 домовилися працювати над "податком для мільярдерів"

 • 36978 переглядiв

Країни G20 домовилися про необхідність оподаткування надбагатих людей. Пропозиція передбачає 2% податок на статки понад $1 млрд, але зіткнулася з негативною реакцією деяких країн.

Країни "Великої двадцятки" погодилися щодо необхідності оподаткування надбагатих людей. Але реалізація цієї ідеї є складною. Про це пишуть Reuters, передає УНН.

Деталі

У підсумковій декларації засідання G20 від 25 липня зазначається, що країни "з повною повагою до податкового суверенітету будуть прагнути співпрацювати, щоб забезпечити ефективне оподаткування надбагатих людей".

Країни домовилися розпочати "діалог щодо справедливого та прогресивного оподаткування, включно з надбагатими людьми".

Міністр фінансів Бразилії Фернандо Хаддад привітав це рішення як "історичну" угоду. Бразилія та ще три країни висували ідею глобального податку для найбагатших людей світу, натхненну реформою корпоративного оподаткування ОЕСР.

Згідно з пропозицією, зі статків у понад 1 мільярд доларів стягуватиметься податок у 2%. Загалом у світі близько 3 тисяч мільярдерів, які могли б потрапити під таке оподаткування. За підрахунками, це може розблокувати приблизно 250 мільярдів доларів на рік.

"Те, що розпочалося сьогодні, є ширшим процесом, який вимагатиме участі академічних кіл, науковців і міжнародних організацій, які мають досвід і час, як-от ОЕСР та ООН", — сказав журналістам Фернандо Хаддад.

Але ця пропозиція є дуже суперечливою, і вона зіткнулася з негативною реакцією, зокрема міністра фінансів Німеччини Крістіана Лінднера та міністерки фінансів США Джанет Єллен.

Єврокомісар з питань економіки Паоло Джентілоні в кулуарах зустрічі G20 наголосив, що першим кроком буде робота над обміном інформацією між різними країнами: "Це те, що буде обговорюватися найближчими місяцями та роками".

Бразилія представила суперкорову вартістю $4 млн, яка вважається незвичайною05.06.24, 15:57

Популярні

Новини по темі

Армія РФ завдала по Сумщині 69 ударів

 • 29320 переглядiв

Генштаб: на фронті відбулося 107 бойових зіткнень за добу

 • 30021 переглядiв

У німецькому місті Меммінгені стався сильний вибух

 • 22024 переглядiв

Прем'єр-міністр Індії Моді відвідає Україну в серпні

 • 25794 переглядiв