ukenru
koronavirus-na-cherkaschini-pidtverdzheno-u-55-osib

Коронавірус на Черкащині підтверджено у 55 осіб

 • 19818 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Станом на сьогодні, 3 квітня, в Черкаській області 55 інфікованих коронавірусом осіб. Про це у ході брифінгу повідомив голова Черкаської облдержадміністрації Роман Боднар, передає УНН.

"Із 55 пацієнтів 31 перебуває на лабораторному лікуванні. Це – легка форма захворювання. Решта – середній рівень важкості хвороби. Вони перебувають у лікарні, і проходять відповідне лікування", - розповів Боднар.

Він нагадав, що перший випадок коронавірусу у Черкаській області було зареєстровано 23 березня, в місті Умань.

"Позавчора (1 квітня, - ред.) особа пройшла повторний тест, і він дав негативний результат. За протоколом не раніше трьох днів ми маємо зробити ще один повторний тест. І якщо він дасть негативний результат ми будемо вважати пацієнта таким, що одужав", - розповів Боднар.

Раніше УНН повідомляв, що бізнес Черкащини зібрав 18 млн грн на боротьбу з коронавірусом. Найбільшу суму виділив Юрій Косюк, власник агрохолдингу МХП — виробник курятини “Наша Ряба”, чиї потужності розташовані в Черкаській області. Він надав регіону 14 млн грн.

Окрім того, МХП реалізує на Черкащині соціальний проект для людей літнього віку. Йдеться про ініціативу “Соціальний магазин”, яку реалізують підприємства групи МХП: ПрАТ “Миронівська птахофабрика” та ДП “Перемога Нова”. У межах проекту птахофабрики через соціальні магазини підтримують малозабезпечені верстви населення у місцях своєї присутності.

Насамперед пенсіонерів, які мають можливість раз на місяць купувати курятину за пільговими цінами. Соціальні магазини обслуговують 32 села у Канівському районі і 10 сіл у Черкаському районі.

Українські Національні Новини

Суспільство