ukenru
konstitutsiyniy-sud-moldovi-vtretye-timchasovo-vidstoroniv-dodona-z-posadi

Конституційний суд Молдови втретє тимчасово відсторонив Додона з посади

 • 10341 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Конституційний суд Молдови втретє відсторонив президента країни Ігоря Додона з посади. Про це повідомляє Avedarul, з посиланням на рішення суду, передає УНН.

Конституційний суд Молдови ухвалив, що І.Додон порушив Конституцію, коли відмовився підписати закон, що забороняє російську пропаганду. Суд зазначив, що у президента країни немає права "вето", і він зобов'язаний підписати закон, навіть якщо вважає, що він не відповідає конституційним нормам.

Суд постановив призупинити повноваження І.Додона, а його обов'язки тимчасово передати голові парламенту або прем'єр-міністру.

До цього І.Додона вже два рази позбавляли повноважень. Перший раз - після його відмови затвердити міністром оборони Євгена Стурзу. І другий раз - після того, як І.Додон відмовився затвердити повторно висунутих прем'єром кандидатів на пости міністрів і віце-прем'єрів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Конституційний суд Молдови дозволив прем'єр-міністру Павлу Філіпу або голові парламенту Андріану Канду призначати міністрів замість І.Додона.

Українські Національні Новини

Новини Світу