konfliktu-ne-isnuie-podoliak-vidkynuv-zaiavy-pro-superechky-mizh-zelenskym-ta-zaluzhnym

Конфлікту не існує: Подоляк відкинув заяви про суперечки між Зеленським та Залужним

 • 22082 переглядiв

Радник президента України Михайло Подоляк підтвердив, що між політичним і військовим керівництвом країни немає конфлікту і запевнив, що позиція військових та політичних еліт в Україні консолідована.

Між політичним керівництвом та військовим керівництвом України немає конфліктів, існують лише "ситуативні дискусії", але позиція військових та політичних еліт в Україні консолідована. Про це в ефірі  "Радіо Свобода" заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, передає УНН.

Деталі 

Він наголосив, що Зеленський щодня спілкується із Залужним у робочому форматі, тож  ні про який конфлікт у військово-політичному керівництві не може бути мови.

Ми наполягаємо на тому, що конфлікту не існує. Ще раз підкреслюю, що президент Зеленський перебуває в постійній комунікації з паном Залужним. Безумовно є ситуація, коли треба проводити ті чи інші розмови на Ставці з урахуванням того, як просуваються наші наступальні операції, які корективи треба вносити, що треба робити для того, щоб це було ефективніше. Але ще раз підкреслюю – ці спілкування щоденні в робочому форматі 

– резюмував Подоляк.

За його словами, заяви про суперечки між президентом і Головнокомандувачем вигідні лише для росії, оскільки вони можуть спровокувати внутрішньополітичні конфлікти в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал у "Слузі народу": Безуглу звинувачують в держзраді та шпигунстві й обіцяють звільнити із комітету нацбезпеки за її критику військового керівництва

Разом з тим радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк відкинув заяви народної депутатки від "Слуги народу" Мар’яни Безуглої в бік головнокомандувача Валерія Залужного щодо відсутності плану ведення війни на наступний рік.

Друге – на мій погляд, безумовно, план на 2024 рік існує. Про це говорить і президент, і сам пан Залужний. Корективи, які треба вносити, зброя, яка нам потрібна на цьому етапі, технологічний ривок, про який говорить пан Залужний – це все зрозуміло. З урахуванням знову ж таки бюджету, який прийнятий і підписаний президентом і чітко фіксує, що ми будемо робити з точки зору матеріальних ресурсів для ефективного проведення війни. На Ставці паралельно з цим вносяться корективи у тактику на тих чи інших напрямках

- заявив Подоляк.

Доповнення 

Він також заявив, що Офіс президента не модерує висловлювання депутатів, тож вони вільні у своїх висловлюваннях. Водночас за його словами, депутатів не  можуть ознайомити  з планом ведення бойових дій, тому що орган, який його узгоджує – це Ставка верховного головнокомандувача.

Третя складова – у нас традиційно депутати, не тільки провладні, будь-які, мають бажання коментувати ті чи інші дії посадових осіб. Навіть радикально, я б сказав, коментувати. На мій погляд, це неправильна стратегія, у тому числі для депутатів

 - заявив радник голови Офісу.

Нагадаємо

На початку місяця Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у статті в The Economist заявив, що загроза переходу до позиційної війни - це серйозний виклик для України, і що затягування вигідне противнику, оскільки дасть йому змогу відновлювати та нарощувати свій військовий потенціал. Залужний також назвав п'ять пріоритетів для того, щоб перемогти рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:"При всій повазі до генерала Залужного і до всіх командирів": Зеленський оцінив, чи варто йти військовим у політику

Західні партнери, зокрема Вашингтон, позитивно відреагували на статтю Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, вказавши, що це підкреслює необхідність подальшої підтримки України.

Натомість в Офісі Президента тоді заявили, що військовим не варто виносити на публіку, те, що відбувається на фронті.

Зрештою 28 листопада журнал The Economist, посилаючись на неназване джерело в уряді України, написав про погіршення відносин між президентом та головнокомандувачем ЗСУ.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ПС ЗСУ попередили про ракету у напрямку Кривого Рогу

     • 32279 переглядiв