ukenru
komitetu-radi-yevropi-povidomleno-pro-torturi-nad-brantsem-kremlya-dudkoyu

Комітету Ради Європи повідомлено про тортури "бранця Кремля" Дудки

 • 11901 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулась до Комітету Ради Європи проти катувань з проханням забезпечити розслідування та покарання винних у злочині, який було вчинено щодо українського політв’язня Володимира Дудки. Про це омбудсмен написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Днями зустрічалася з рідними політв’язня Володимира Дудки. Вони розповіли мені про значне погіршення його здоров’я. З болем сприйняла інформацію про катування Володимира співробітниками правоохоронних органів РФ", - написала Денісова.

За її словами, російські правоохоронці "вибили" з Володимира катуванням електричним струмом та погрозами вбивства свідчення про визнання вини. Уповноважена з прав людини повідомила, що ніхто досі не покараний за ці дії російських правоохоронців, ніхто навіть не розслідує цей злочин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцов відмовиться від пропозиції працювати бібліотекарем в колонії - адвокат

"Ситуація потребує термінового втручання міжнародних органів. Сьогодні я звернулася до Голови Європейського комітету з питань запобігання катуванням Йенса Модвіга. Я попросила його забезпечити розслідування та покарання винних у злочині, який було вчинено щодо Володимира Дудки. Також я наполягаю на проведенні незалежного медичного обстеження Володимира", - наголосила вона.

Нагадаємо, Володимир Дудка був затриманий  в окупованому Російською Федерацією Криму за звинуваченням у підготовці "диверсій" на території півострова.

Українські Національні Новини

Політика