komitet-z-natsbezpeky-pidtrymav-zakonoproiekt-skasuvannia-mobilizatsii-obmezheno-prydatnykh-do-25-rokiv

Комітет з нацбезпеки підтримав законопроєкт скасування мобілізації обмежено придатних до 25 років

 • 27325 переглядiв

Комітет з нацбезпеки та оборони підтримав законопроєкт 11379-д, що забороняє мобілізацію чоловіків до 25 років. Документ передбачає право на звільнення для тих, кого вже мобілізували через юридичну колізію.

Комітет з нацбезпеки та оборони підтримав законопроєкт 11379-д, який передбачає заборону на мобілізацію чоловіків віком до 25 років, які могли потрапити у війську через юридичну колізію у законодавстві. Про це заявив народний депутат Олексій Гончаренко, передає УНН.

Деталі 

Щойно Комітет з нацбезпеки та оборони підтримав законопроєкт 11379-д. Законопроєкт забороняє мобілізацію не тільки обмежено придатних від 18 до 25 років, але тих, хто не пройшов строкову службу або хто не має військової кафедри

- заявив нардеп. 

За його словами, в документі також передбачено право на звільнення для тих, кого встигли мобілізувати, через юридичну колізію.

І тепер цей документ маємо розглянути в сесійній залі

- підсумовує Гончаренко. 

Нагадаємо

Народний депутат Роман Костенко заявив, що комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки напрацював законопроєкт, який має виправити законодавчу колізію, коли чоловіки у віці від 18 до 25 років могли бути мобілізовані до лав ЗСУ.

Мобілізація в Україні: в ТЦК нагадали, кого можуть взяти до війська навіть до 25 років28.07.24, 16:27

Популярні

Новини по темі

Серіал The Last of Us отримав перший тизер другого сезону

 • 23809 переглядiв