kolyshnii-rosiiskyi-viiskovyi-yakyi-dopomih-znyshchyty-raketnyi-korabel-serpukhov-ye-ukraintsem-za-pokhodzhenniam-yusov

Колишній російський військовий, який допоміг знищити ракетний корабель "Серпухов", є українцем за походженням - Юсов

 • 25883 переглядiв

Колишній російський військовий Балтійського флоту рф, який допоміг Силам оборони знищити сучасний ракетний корабель "Серпухов" у калінінградській області, є українцем за походженням. Усі його предки походять родом з України і у такий спосіб боєць Гога вирішив повернутися до України й боротися з російськими загарбниками у складі легіону "Свобода Росії". Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону, передає УНН.

Так, йдеться про громадянина поки що рф, втім українського походження. Усі його предки походять з України. І кров не вода і у такий спосіб боєць Гога вирішив повернутися до України й боротися з російськими загарбниками у складі легіону "Свобода Росії"

- сказав Юсов.

Він зазначив, що у росії чудово знають, хто причетний до підпалу ракетного корабля Серпухова, а також викрадення секретних документів.

"Сам боєць тепер рекрут легіону "Свобода Росії". Виявив бажання продовжити службу в Силах безпеки і оборони і це його бажання виступити на такій пресконференції, щоб публічно повідомити, що збройна боротьба проти режиму путіна на території самої росії триває і розказати певні деталі складної операції ГУР МО, легіону "Свобода Росії" і проєкту "Хочу жить", - зазначив Юсов.

Він додав, що є певні деталі операції, про які наразі не можна говорити.

"І та документація, яка потрапила до рук України, вона ще працює та допомагає", - наголосив Юсов.

За його словами, боєць сам вийшов на Україну.

"Він пробував демобілізуватися і розірвати контракт, його не відпустили. Він із самого початку засуджував російську агресію, війну росії проти України і врешті пішов на ось такий відчайдушний героїчний крок, тому що він без перебільшення ризикував життям. Операція була дуже складною, тому що і евакуація займала час і підпал всередині корабля, безумовно, непросте завдання. Але все вийшло завдяки професійності і співробітників ГУР і бійців ЛСР і проєкту "Хочу жить", - резюмував Юсов.

Нагадаємо

У квітні джерела УНН повідомляли, що у калінінградській області сталася пожежа на російському ракетному кораблю "серпухов". Це операція Головного управління розвідки міністерства оборони України. Корабель надовго виведений з ладу.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС запроваджує мита на китайські електромобілі

     • 18723 переглядiв