ukenru
kolishniy-uvyazneniy-yakiy-rozpoviv-pro-znuschannya-z-navalnogo-u-koloniyi-viyikhav-v-ukrayinu

Колишній ув'язнений, який розповів про знущання з Навального у колонії, виїхав в Україну

 • 25498 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Колишній ув'язнений ВК-2 у Владимирській області (РФ) Наріман Османов, який раніше розповів про знущання над російським опозиційним політиком Олексієм Навальним у цій колонії, виїхав з Грузії в Україну. Про це повидомляє УНН з посиланням на Дождь.

Цитата

“У Грузії вже на п’яти наступали. Мені телефонували з Москви, сказали: „Вони знають твій телефон, ти дуже їм потрібен“, — службі з трьох літер”, — відповів Османов на запитання про переїзд з Грузії в Україну.

Він також додав, що на сьогодні в Україні йому безпечніше, ніж у Грузії.

Наріман Османов — колишній в’язень колонії у Покрові, де він відбував покарання разом з російським політиком Олексієм Навальним. Саме Османов був одним із тих, хто першим для репортажу російського телеканалу “Дождь” розповів про те, що в колонії для Навального створили спеціальний загін, а ув’язнених змушували знущатися над ним — смажити поряд їжу під час голодування та ігнорувати.

Додамо

Навальному стало погано 20 серпня 2020 року під час перельоту з Томська в Москву. Літак здійснив вимушену посадку в аеропорту Омська. Опозиціонер був госпіталізований в комі в реанімації омської лікарні. З 22 серпня за рішенням родини Навальний проходив лікування в клініці Charite у Берліні, а потім процес реабілітації в Німеччині.

Російські медики встановили, що можливою причиною стану Навального стало порушення вуглеводного обміну з загостренням хронічного панкреатиту з порушенням зовнішньо- та внутрішньосекторної функції. Отруйних речовин в організмі опозиціонера російськими фахівцями виявлено не було.

В Організації по забороні хімічної зброї 6 жовтня повідомили, що Навальний був отруєний різновидом нервовопаралітічної речовини “Новачок”, яка не значиться в списках додатки про хімічні речовини до Конвенції про заборону хімічної зброї. Сім’я і соратники Навального наполягають на версії про отруєння опозиціонера і причетності до неї російської влади — влада це відкидає.

Після прильоту на батьківщину 17 січня Навального заарештували за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засудженого за злочин. Сімоновський суд Москви 2 лютого замінив йому умовний термін у справі “Ів Роше” на реальний — 3,5 роки колонії. В даний час опозиціонер перебуває в колонії.

Українські Національні Новини

Політика