kndr-i-rosiia-vstupyly-u-superechku-z-ssha-pivdennoiu-koreieiu-i-soiuznykamy-cherez-ostannii-raketnyi-zapusk-pkheniana

КНДР і росія вступили у суперечку з США, Південною Кореєю і союзниками через останній ракетний запуск Пхеньяна

 • 23106 переглядiв

Північна Корея і рф зіткнулися зі Сполученими Штатами та їхніми союзниками на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН через нещодавній запуск Пхеньяном міжконтинентальної балістичної ракети, пише УНН із посиланням на Apnews.

Деталі

У КНДР запуск міжконтинентальної балістичної ракети було визначено як "попереджувальний контрзахід" у відповідь на загрози з боку США та інших "ворожих" сил. Зокрема посол Північної Кореї Кім Сонг заявив, що це "найнебезпечніший рік" у сфері військової безпеки на Корейському півострові, вказавши на розгортання США атомних підводних човнів та інших ядерних засобів у цьому регіоні, що підвищує "небезпеку ядерної війни".

США і дев'ять союзників на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН у вівторок нагадали, що у 2023 році Північна Корея запустила п'ять МБР, понад 25 балістичних ракет і три супутники із застосуванням балістичних ракетних технологій. Крім того Сполучені Штати разом з партнерами  зазначили, що відповідні кроки з боку КНДР порушують численні резолюції Ради Безпеки ООН і загрожують "миру та стабільності її сусідів і міжнародного співтовариства".

У заяві, зачитаній безпосередньо перед засіданням ради заступником посла США Робертом Вудом в оточенні дипломатів з інших країн, 10 країн засудили останній запуск МБР 18 грудня та всі запуски до нього, інформує Ассошіейтед Прес.

Північну Корею закликали відмовитися від своїх незаконних ядерних і ракетних програм, "і натомість інвестувати в харчування людей у Північній Кореї", а також долучитися до дипломатичної роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Єгипті ведуться інтенсивні переговори щодо перемир’я між ХАМАС та Ізраїлем - ЗМІ

Заступник посла росії в ООН Ганна Євстигнєєва назвала спроби засудити Пхеньян одностороннім підходом, також вона звинуватила США в розгортанні масштабної військової машини в регіоні.

Заступник посла США Вуд заперечив, що американські військові навчання мають оборонний характер і що саме Північна Корея порушує санкції ООН. Дипломат заявив, що США неодноразово намагалися налагодити діалог із Пхеньяном без попередніх умов, але він відмовлявся.

Нагадаємо

Північна Корея запустила балістичну ракету малої дальності в Японське море. Ракета, запущена з-під Пхеньяна, пролетіла близько 570 км.

Також УНН повідомляв, що Північна Корея запустила балістичну ракету дальнього радіусу дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафта дорожчає на тлі напруженості в Червоному морі після атак хуситів

Популярні

Новини по темі

СБУ проводить обшуки в Ужгородській міськраді - джерела

 • 23082 переглядiв