klimkin-i-siyyarto-zustrilis-u-varshavi

Клімкін і Сійярто зустрілись у Варшаві

 • 12325 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. У середу в польській столиці в рамках Варшавського безпекового форуму відбулася зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто. Про це повідомляє прес-служба посольства України в Польщі, передає УНН.

"На полях Варшавського безпекового форуму відбулася зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Зазначимо, напередодні український міністр розповів, що планував обговорити на зустрічі порядок денний комплексних консульських консультацій. Крім того, міністр збирався проінформувати угорського колегу щодо впливу російської пропаганди на Закарпатті, а також обговорити угорське фінансування регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та Угорщина досягли прогресу у деяких питаннях - МЗС

Як повідомляє УНН, співпраця України з НАТО буде блокуватися Угорщиною, поки українська сторона не змінить закон про освіту в частині пролонгації дії перехідних положень і приватних шкіл. Про це повідомила заступник директора центру "Нова Європа" Катерина Зарембо.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у п’ятницю, 31 серпня підтвердив, що угорська сторона не наполягатиме на збереженні назви посади міністерського уповноваженого Іштвана Ґрежі, "відповідального" за Закарпаття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін пообіцяв "більше України" в кожен куточок Закарпаття

Нагадаємо, у вересні міністр закордонних справ України Павло Клімкін пообіцяв, що українська сторона належним чином відреагує на видачу Угорським консульством жителям Закарпаття угорських паспортів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Клімкін і Сійярто зустрілись у Варшаві

     • 12325 переглядiв

    Від початку доби ворог уже двічі обстріляв позиції ЗСУ

     • 8407 переглядiв

    За 9 місяців будівельна галузь зросла на 5,4%

     • 9542 переглядiв