kitay-zayaviv-scho-pidtrimuye-zvyazok-zi-ssha-schodo-ochikuvanogo-vizitu-pelosi-na-tayvan

Китай заявив, що підтримує зв'язок зі США щодо очікуваного візиту Пелосі на Тайвань

 • 242174 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Китай підтримує зв’язок зі США з приводу очікуваного візиту спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань, заявила у вівторок офіційний представник МЗС КНР Хуа Чуньїн, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Водночас Bloomberg повідомляє, що речниця МЗС Китаю Хуа Чуньїн також відповіла на ідею, висловлену президентом США лідеру КНР, що "Конгрес є незалежною гілкою влади і що спікер Пелосі ухвалює власні рішення", заявивши, що Конгрес є частиною уряду США і повинен дотримуватися його зовнішньої політики.

"Коли спікер Палати представників, будучи третьою за рангом фігурою в уряді США, летить на військовому літаку США, щоб здійснити провокаційний візит до регіону Тайвань, це, безумовно, не є неофіційною поведінкою", — сказала вона на брифінгу в Пекіні, додавши, що будь-які контрзаходи з боку Пекіна будуть "виправданими" у відповідь на таку "недобросовісну поведінку".

За її словами, Китай зв’яжеться зі своїм послом у США, "у разі необхідності".

Як пише Anadolu, у заяві для ЗМІ речниця МЗС Китаю Хуа Чуньїн також заявила, що її країна вживе необхідних заходів для захисту свого суверенітету та інтересів у випадку, якщо візит Пелосі на Тайвань піде не так.

Очікується, що Пелосі прибуде о 22:20 за місцевим часом приватним літаком в аеропорт Суншань, згідно з інформацією Liberty Times, одного із кількох ЗМІ, пов’язаних із правлячою партією президента Тайваню Цай Інвень.

На регулярному брифінгу у вівторок вдень МЗС Тайваню заявило, що не може коментувати спекуляції навколо поїздки Пелосі. "Тайвань завжди вітає міжнародних відвідувачів, які приїжджають на Тайвань, щоб краще зрозуміти Тайвань і продемонструвати свою підтримку Тайваню", — сказала речниця міністерства Джоан Оу.

Китай, який вважає Тайвань частиною своєї території, пообіцяв невизначену військову відповідь на будь-який візит Пелосі, який ризикує спровокувати кризу між найбільшими економіками світу. Минулого тижня лідер КНР Сі Цзіньпін сказав президенту США Джо Байдену, що "рішуче захищатиме національний суверенітет і територіальну цілісність Китаю" і що "хто грає з вогнем, той обпечеться".

Доповнення

Пелосі розпочала тур чотирма азіатськими країнами в понеділок у Сінгапурі на тлі інтенсивних чуток про те, що вона може ризикнути розгнівати Пекін, відвідавши також самоврядний Тайвань. 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Запоріжжі окупанти обстріляли Оріхів та одне село

     • 384558 переглядiв

    Евакуація з Донеччини: у Мінреінтеграції назвали план дій

     • 165950 переглядiв